Peter heeft alles in huis om padellers verder te helpen. 

Peter heeft alles in huis om padellers verder te helpen. © Wouter Adriaensen

Peter keert terug naar sportretail met mypadel.shop

Oud-Turnhout -

Peter Van den Ackerveken had al een goed draaiende webshop met alles voor beoefenaars van de populaire racketsport padel. Op de Steenweg op Turnhout heeft hij nu ook een fysieke winkel.

Wouter Adriaensen

Padel is de hippe kruising tussen tennis en squash. “Ik speel het al van voor de hype”, vertelt Peter. “Kameraden hebben me meegenomen naar Padel360 in Turnhout. Het is een plezant en verslavend spelletje. Tijdens de coronacrisis heeft het een hoge vlucht genomen. Het was een van de weinige sporten in groep die je mocht beoefenen.”

De voorbije jaren werkte Peter in de bouwsector. Toch is de sportretail hem niet onbekend. “De microbe heeft me opnieuw gebeten. Mijn ouders hebben hier Tressex-Sport uitgebaat, een bekende sportwinkel. We hebben het pand daarna opgesplitst. Deco Weelde, gespecialiseerd in raamdecoratie, en Aan Tafel, dat aardewerk verkoopt, hebben hier al een plaatsje gevonden.”

Betere service

Het laatste vrije plekje neemt Peter nu in met zijn winkel Mypadel.shop. “Ik had al een webshop die goed draait. Er komen veel velden bij in de omgeving, onder meer bij Padel360, bij ISC in Oud-Turnhout en bij Windekind in Vosselaar. Het is het moment om mee op de trein te springen. Ik wil ook graag samenwerken met de verschillende clubs.”

Volgens Peter kun je in een fysieke winkel toch een betere service bieden. “Al is het dan voor zoiets eenvoudigs als schoenen passen. Dan hoeven klanten ze niet meer terug te sturen. Verder verkoop ik onder meer rackets, ballen, kledij, sporttassen en accessoires.”

Mypadel.shop is open van dinsdag tot vrijdag in de namiddag, op zaterdag en op afspraak.

MEER OVER Ondernemen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio