©  Raymond Lemmens

Eddy Leppens triomfeert in Huons Championship in BPA Tour driebanden

Eddy Leppens heeft dinsdag met het Huons Championship driebanden (PBA/186.000 euro) zijn eerste grote overwinning beet op het PBA driebanden biljartcircuit. In het Zuid-Koreaanse Goyang versloeg hij in de finale de Zuid-Koreaan Cho Jae-ho met 4-1.

belgaBron: BELGA

Na een spannende thriller in de halve finale tegen de Zuid-Koreaan Shin Jung-ju (PBA-105), die Leppens (PBA-10) met 4-3 won, moest hij het in de finale opnemen tegen de sterke Zuid-Koreaan Cho Jae-ho (PBA-16). Laatstgenoemde zette meteen de toon met een reeks van acht. Leppens sloeg echter terug met een serie van elf en won de eerste set. Cho Jae-ho hing met een reeks van acht caramboles de bordjes gelijk. 

De Zuid-Koreaan nam in set drie een goede start, maar Leppens lukte een reeks van acht voor een 2-1 voorsprong, waarna de 51-jarige Limburger ook set vier won. Cho Jae-ho, die in de halve finales de Spanjaard David Zapata (PBA-3) aan de kant zette, kon geen vuist meer maken en moest toezien hoe Leppens met nog een reeks van elf de overwinning claimde. 

Voor onze landgenoot, die een gemiddelde haalde van 2.188 per beurt, is het zijn eerste grote overwinning op het PBA driebanden biljartcircuit, goed voor 74.500 euro. (belga)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio