“De straat is net een rallyparcours”, zeggen Chris en Patricia van Aanenuit. 

“De straat is net een rallyparcours”, zeggen Chris en Patricia van Aanenuit. © Dirk Vertommen

Handelaars moeten tijdelijk verhuizen door werken in Molenstraat: “De straat is net een rallyparcours”

Onze-Lieve-Vrouw-Waver -

Zeker twee handelaars uit de Molenstraat in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) kiezen ervoor om tijdelijk te verhuizen. Kinderkledingwinkel Aanenuit en drankenhandel Tielemans zagen hun omzet fors dalen door de wegenwerken in de straat. “We kunnen niet anders dan een andere locatie zoeken”, zeggen ze allebei.

Stijn Van de Sande

In de Molenstraat in Onze-Lieve-Vrouw-Waver zijn al enkele maanden ingrijpende wegenwerken aan de gang. Die hebben een invloed op de bereikbaarheid van de verschillende handelaars in de straat. Omdat de werken in de straat nog meer dan een jaar zullen duren en er daarna ook nog gewerkt wordt in het dorpscentrum van Waver, beslisten twee winkeliers om hun zaak tijdelijk te sluiten en uit te wijken naar een nieuwe locatie.

Zo verhuist Drankenhandel Tielemans volgende week, op woensdag 1 december, naar een hangar in de Wolvenstraat. “De klanten raakten door de wegenwerken amper nog tot aan de winkel en de leveranciers wilden niet meer komen omdat ze zich vastreden in de modder”, zegt zaakvoerder Wim Tielemans. “Zo kon het niet verder. De omzet daalde zienderogen. Omdat de werken nog zo lang zullen aanslepen, besliste ik dan maar om te verhuizen.”

Zaterdag is de drankenhandel voorlopig voor het laatst open in de Molenstraat. “Op onze nieuwe plek in de Wolvenstraat zijn we intussen volop aan het schilderen en inrichten”, klinkt het. “Begin volgende week verhuizen we alle producten. Zo zijn we zeker klaar voor de feestdagen die eraan komen. Dat is een erg drukke periode. We kunnen het dan ook niet maken om uitgerekend nu te sluiten of moeilijk bereikbaar te zijn. Zowel voor onze eigen omzet als voor de klanten is de tijdelijke verhuizing dus een goede oplossing.”

Drankenhandel Tielemans verhuist volgende week naar een hangar in de Wolvenstraat.

Drankenhandel Tielemans verhuist volgende week naar een hangar in de Wolvenstraat. © Dirk Vertommen

Ook kinderkledingwinkel Aanenuit van Chris Nees en Patricia Peeters wijkt uit naar een andere plek. “Momenteel is de straat precies een rallyparcours”, zeggen ze. “Er liggen overal plassen en modder. Op deze manier komt niemand graag naar de winkel om kinderkleding te kopen. Het is ook niet altijd duidelijk langs welke kant je kan aanrijden, wat voor extra frustraties zorgt. We moesten dan ook noodgedwongen op zoek naar een oplossing voor onze koppelverkoop die we organiseren van 3 tot en met 5 december.”

“De laatste details moeten nog besproken worden, maar in principe zal die koppelverkoop plaatsvinden in de Bloemenloods op de Berlaarbaan”, klinkt het. “We zijn hen heel erg dankbaar voor de kans. Voor de periode daarna wachten we nog even af, maar de kans is groot dat we op zoek gaan naar een tijdelijk pand waar we onze winkel in onder kunnen brengen tot na de werken. In die zoektocht krijgen we hulp van handelaarsvereniging Skwinkel.”

“Hinder beperken”

De beperkte en onregelmatige bereikbaarheid van de handelaars werd tijdens de laatste gemeenteraad aangekaart door oppositiepartij Vlaams Belang. Bevoegd schepen Sven Verelst (CD&V) zegt er alles aan te doen om de handelaars te steunen. “De werken zorgen voor hinder, maar dat proberen we altijd tot een minimum te beperken. Samen met Skwinkel gaan we op zoek naar de beste oplossing voor iedere handelszaak.”

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio