Als corona achter de rus is, willen mijn echtgenoot en ik een stukje van de wereld zien. 

Als corona achter de rus is, willen mijn echtgenoot en ik een stukje van de wereld zien. © Marc Wouters

Tamara Heynen (CD&V) stapt eind december uit de districtsraad

EKEREN -

Na districtsschepen Ronny Kruyniers (Vooruit) verlaat ook raadslid Tamara Heynen (CD&V) de districtsraad. “Nu mijn echtgenoot met pensioen is, willen nog een stuk van de wereld zien en extra tijd maken voor onze kleinkinderen”, zegt Heynen.

Velen kennen Tamara Heynen als uitbaatster van de kaaswinkel Alpenhoorn. Ze startte de zaak op in de Kloosterstraat in 1994. In 2016 stopte ze ermee omwille van gezondheidsproblemen. Tamara Heynen (56) stond in 2006 als zesde op de lijst van de CD&V maar werd niet verkozen. In de daaropvolgende legislatuur kwam ze meteen in het schepencollege terecht na het vertrek van districtsschepen Marc Elseviers, toen nog CD&V. Als schepen voor de jeugd lag Heynen mee aan de wieg van het jongerenevenement Ford Fiesta. Het probleem rond het voor drinken bij jongeren was ook een van haar aandachtspunten. Bij pre-drinken of voor drinken grijpen jongeren elke gelegenheid om alcohol te consumeren vóór ze uitgaan.

Tijdens de huidige legislatuur zetelt Heynen in de oppositie als enig CD&V raadslid. Op maandag 20 december neemt ze samen met districtsschepen Ronny Kruyniers afscheid. Heynen wordt opgevolgd door Jeroen Van den Bergh. Bij Vooruit komt Fabienne Van Damme in de plaats van Kruyniers. Henk Henkens is nieuwkomer in de raad bij Vooruit. (mawo )

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio