Johan Desseyn nam eerder al deel aan Open Kunst Atelierroute.

Johan Desseyn nam eerder al deel aan Open Kunst Atelierroute.© evdw

Kunstenaars voor Open Kunst Atelierroute gezocht

Kalmthout -

De nieuwe Open Kunst Atelierroute staat gepland voor begin mei volgend jaar. De gemeente doet een oproep aan kunstenaars om deel te nemen aan deze tentoonstelling, waarbij het publiek in direct contact komt met hen.

Cultuurschepen Silke Lathouwers is opgetogen nu er een nieuwe editie van OKAR aankomt. “Tijdens dit unieke project zetten we het werk van lokale professionele én amateurkunstenaars in de schijnwerpers. Concreet maakt het publiek tijdens OKAR persoonlijk kennis met alle kunstenaars in hun werkomgeving. Kunstenaars die niet over een eigen atelier beschikken of er geen bezoek kunnen ontvangen, kunnen rekenen op onze steun. Wij zorgen dan voor een extra locatie. Per wijk beschikken we zo over verschillende plekken.” ( )

“Voor alle duidelijkheid: OKAR is geen statische tentoonstelling. Dat is een bewuste keuze, want het geeft kunstliefhebbers een unieke kans om in dialoog te gaan met de kunstenaar zelf. Dat jij als kunstenaar kan tonen hoe je je creativiteit uit en welke technieken je gebruikt, draagt uiteraard alleen maar bij aan die totaalbeleving”, aldus nog schepen Silke Lathouwers.

Of je nu een schildert, fotografeert, of beeldhouwt, of je bent bezig met installaties, letterkunst, juwelen, recyclagekunst of eender welke kunstvorm maakt niet uit. Iedereen kan meedoen.

De volgende editie van OKAR vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 mei. Wie wil meedoen, moet zich voor 31 december inschrijven bij de gemeentelijke cultuurdienst. (evdw)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio