Jorg Van Daele met zijn eerste ‘Drop of peace’, gemaakt

Jorg Van Daele met zijn eerste ‘Drop of peace’, gemaakt © rr

New Jorg Gallery brengt weer internationaal artistiek werk samen

Kalmthout -

De New Jorg Gallery in Nieuwmoer brengt werk samen van Jacques Schmitz (Luxemburg), Ping Frederiks (Nederland), Carla Mennes (België), Oscar Aguirre Comendador (Cuba), Renubala Kashyap Rajput (India), Francis Borghys (België) en Jorg Van Daele.

De tentoonstelling focust onder meer op de samenwerking tussen Francis en Jorg in het nieuwe project ‘Drops for Peace’. Francis maakte in zijn eigen stijl foto’s van recent werk van Jorg.

Jorg Van Daele: “Het eerste ‘Drop of peace’ beeldhouwwerk werd gemaakt tijdens het ‘Sculptura sublime’ symposium in Italië in juni van dit jaar. Recent maakte ik een ‘Drop of peace’ tijdens het ‘El retorno al Mitklan’ in Mexico. Dat symposium stond onder meer in het teken van “el dio de los muertos”, de dag van de doden. Het is een werk geworden vol symboliek. De hond wacht aan het begin van de rivier de overledene op en dan begint de weg door de negen stadia van de Mitklan . De grote druppel is het eindstadion van de Mitklan . Elke druppel is een druppel van vrede voor elk stadium.”

De tentoonstelling loopt van zondag 28 november tot en met 12 december en is telkens toegankelijk op vrijdag, zaterdag en zondag van 13u tot 17u. Omwille van de nieuwe coronamaatregelen zijn mondmaskers verplicht. Info: New Jorg Gallery, Spreeuwstraat 6, Nieuwmoer, www.jorgvandaele.be (evdw)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio