©  BELGA

Mathieu van der Poel duikt op 18 december het veld in, eerste duel met Van Aert op 26 december

Mathieu van der Poels eerste cross van zijn veldritseizoen is gekend: de wereldkampioen begint eraan op zaterdag 18 december in de Wereldbekermanche van Rucphen. Of hij daags nadien ook aan de start staat van de Wereldbekerwedstrijd in Namen, is nog niet duidelijk, maar het is nu eenmaal een wedstrijd die MVDP graag rijdt.

Hugo Coorevits

KOPMAN. “Als Mathieu naar het WK veldrijden gaat, dan mag Wout niet achterblijven”

De Nederlander van Alpecin-Fenix heeft zijn crossprogramma nog niet volledig op papier, maar het na samenspraak met de trainer en de broers Roodhooft is het de bedoeling dat Van der Poel tien tot twaalf veldritten meepikt. Daar hoort in principe ook Dendermonde bij van 26 december, waar we het eerste duel krijgen met zijn alter ego Wout van Aert.

Of Van der Poel in Rucphen voor publiek rijdt, is afhankelijk van het Nederlandse Overlegcomité dat ook na 4 december een soort lockdown overweegt om de hoge coronabesmettingscijfers terug te dringen.

De drievoudige wereldkampioen veldrijden heeft er baat bij dat hij vanaf Rucphen wat UCI-punten pakt want hij is van plan om naar het WK in het Amerikaanse Fayetteville te trekken, waar hij op een nieuwe regenboogtrui jaagt. Om op de eerste startrij te beginnen, schuift hij best van de plaats waar hij nu staat (21ste) op naar de eerste acht.

Van der Poel is na een stage op Mallorca momenteel thuis in ‘s Gravenwezel zich aan het voorbereiden op het crossseizoen. Waar en wanneer Tim Merlier en Gianni Vermeersch in het veld duiken, is nog onduidelijk, maar het is duidelijk dat hun werkgever ze liever met mondjesmaat zien crossen in functie van het volgend wegseizoen.

Alpecin-Fenix trekt van 1 tot 10 december een eerste keer op trainingsstage naar Benicassim en plande de tweede stage in van 10 tot 20 januari. Waar Van der Poel het wegseizoen aansnijdt, staat nog niet vast, maar het zou ons niet verwonderen indien dat niet opnieuw in de UAE Tour gebeurt die op 20 februari begint. Door de pandemie is de Santos Tour Down Under en de Cadel Evans Great Ocean Great Ocean Road Race voor het tweede opeenvolgende jaar opnieuw van de World Tour gehaald.

LEES OOK: Dit is het programma van Wout van Aert tot het BK

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio