Defensie en ANB hebben niet stilgezeten om de natuur op het Groot schietveld te herstellen na de desastreuze brand op 23 april. 

Defensie en ANB hebben niet stilgezeten om de natuur op het Groot schietveld te herstellen na de desastreuze brand op 23 april. © Defensie

Defensie oefent opnieuw op Groot Schietveld, ook herstel heide schiet op

Brecht, Gooreind, Brasschaat -

Deze week test Defensie opnieuw munitie uit op het Groot Schietveld. “Dat gebeurt in de meest veilige omstandigheden, de omwonenden zijn op de hoogte”, klinkt het geruststellend.

“Na de brand op het Groot Schietveld van 23 april is een aantal activiteiten opnieuw opgestart. Zo werden de binnenstanden in Brasschaat opnieuw in gebruik genomen, werden er munitietesten uitgevoerd buiten de heide en werd er niet-ontplofte munitie vernietigd door DOVO”, laat het Bataljon Artillerie weten.

“Deze week start Defensie met het uitvoeren van beperkte testen met diverse munitie. Deze testen worden uitgevoerd in de meest veilige omstandigheden, maar zullen wel hoorbaar zijn voor de omwonenden.”

Defensie en ANB werken verder aan het herstel van de heide op het Groot Schietveld. 

Defensie en ANB werken verder aan het herstel van de heide op het Groot Schietveld. ©  Defensie

Deze testen zijn weer mogelijk dankzij inspanningen van Defensie en het Agentschap Natuur en Bos. “Er werd een plan uitgewerkt om in de loop van de volgende jaren het Groot Schietveld te herstellen en zelfs duurzaam te verbeteren, zowel op het vlak van natuurbeheer en –behoud als op het vlak van brandveiligheid. Een deel van het plan is al uitgevoerd of is in uitvoering, wat ons toelaat om een aantal activiteiten in de heide op een veilige manier terug op te starten”, stelt Defensie geïnteresseerden gerust op Facebook.

 (ella)

Vastgoed

Jobs in de regio