Alfons Eyckmans liet in mei 2019. het leven © tab

Onderzoek naar haalbaarheid conflictvrije kruispunten

Herselt -

Het Herseltse gemeentebestuur zal bij het Agentschap Wegen en Verkeer Antwerpen een vraag indienen om de haalbaarheid van conflictvrije kruispunten in het centrum van de gemeente te onderzoeken. 

Raadslid Karen Broes (Groen) legde de gemeenteraad maandagavond de vraag voor om de kruispunten van Dorp met de Blaubergsesteenweg en de Wolfsdonksesteenweg conflictvrij te maken. “Het afdraaiende gemotoriseerde verkeer komt er in conflict met de overstekende fietsers en andere zwakke weggebruikers omdat ze beiden op hetzelfde moment groen licht hebben”, zei Broes hierover. Deze situatie leidt volgens het raadslid tot gevaarlijke situaties voor onder andere de schoolgaande kinderen en hun begeleiders.

Onderzoek

Bij monde van schepen van Openbare Werken Raf Vangenechten (MMM) liet het bestuur weten bereid te zijn in te gaan op het verzoek van Broes en in overleg te gaan met de wegbeheerder, het Agentschap Wegen en Verkeer Antwerpen. “We zijn dan ook akkoord om dit te laten onderzoeken”, zei Vangenechten.

Mogelijke gevolgen?

Meteen werden wel wat vragen opgeworpen over de mogelijke gevolgen van deze ingrepen op de aanrijtijden, de filevorming en de nog aan te leggen in-en uitrit van de nieuwe Delhaize die momenteel in aanbouw is op de hoek van de Aarschotsesteenweg en de Wolfsdonksesteenweg.

Dodehoekongeval

Dat de kruispunten een niet al te beste reputatie hebben op vlak van verkeersveiligheid bleek nogmaals op vrijdag 24 mei 2019 toen de 95-jarige Alfons Eyckmans op zijn fiets gegrepen werd door een afdraaiende vrachtwagen op het kruispunt van de Aarschotsesteenweg en de Wolfsdonksesteenweg. Er was toen sprake van een dodehoekongeval. Na het incident reed de nietsvermoedende vrachtwagenchauffeur door. Even later werd de man aangetroffen op een werf elders in de gemeente.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio