©  smb

Spelers en bestuur Ternesse wensen Tom Schipper het beste toe, maar: “Natuurlijk hadden we hem liever nog langer hier gezien”

Na het vertrek van trainer Tom Schipper naar tweedeklasser Cappellen moet Ternesse op zoek naar een oplossing. Zowel de spelers als het bestuur hadden het liever anders gezien, al is het begrip en de dankbaarheid voor het geleverde werk groot.

lver

LEES OOK: Tom Schipper nieuwe trainer van Cappellen: “Niet evident om Ternessete verlaten”

“Ik kan over Tom Schipper niets negatiefs zeggen”, aldus Patrick De Mulder, die in de sportieve cel bij Ternesse zetelt. “Hij was enorm gedreven en een belangrijke schakel in de nieuwe weg die we sinds enkele jaren met de club bewandelden. Hij heeft ons correct op de hoogte gebracht van de interesse van Cappellen. Dat hij pas na lang nadenken de knoop heeft doorgehakt, is ook een teken dat hij hier graag was. Met zijn assistenten Pascal Verheyen, Jozef Vermeeren en Jerome Cop, die de B-ploeg onder zijn hoede heeft, zullen we nu bekijken wat de beste oplossing is op korte termijn. Als we die oplossing hebben gevonden, kunnen we ook verder kijken.”

“Voor de spelers was Schipper de ideale leidersfiguur”, zegt aanvoerder Olivier Somers. “Dat heb ik hem vrijdag ook laten weten. Natuurlijk hadden we hem liever nog langer hier gezien. Zijn grootste troeven zijn het smeden van een hechte groep en een tomeloze inzet.”

Over de handelswijze van Cappellen is De Mulder minder te spreken. “Cappellen had ons toch even kunnen inlichten. We hebben begrip voor de beslissing van Tom en hadden hem nooit iets in de weg gelegd. Integendeel, we wensen hem echt het allerbeste, maar een telefoontje vanuit Cappellen hebben we nog altijd niet gekregen.”

Vastgoed

Jobs in de regio