Beerzelse Tachina Peeters keert met zilver en brons terug van spectaculair WK tumbling: “Dit overtreft mijn stoutste dromen”

Voor Tachina Peeters uit Beerzel kan het jaar 2021 niet meer stuk. Begin mei kroonde ze zich tot Europees kampioene en nu veroverde de 24-jarige twee medailles op het WK.

Geert Fierens

Had je deze prestaties zelf verwacht?

Tachina Peeters: “Eerlijk, dit overtreft mijn stoutste dromen. Ik hoopte op een podiumplaats en het zijn er twee geworden. De landenwedstrijd was eigenlijk een stap in het onbekende. De federatie bouwt al enkele jaren aan een team en op het EK werd al duidelijk dat we als Team Belgium iets waard zijn. Nu volgde op het WK de bevestiging.

Hoe heb je die landenwedstrijd ervaren?

“Met een pak druk op mijn schouders. (lacht) Ik moest als laatste springen en kon het eigenlijk alleen nog maar verpesten. Dat deed ik dus niet en we pakten de zilveren medaille. Alleen Frankrijk was beter, Groot-Brittannië eindigde derde.”

Wat is de kracht van de ploeg?

“In de eerste plaats hebben we samen met coach Michiel Vertongen heel hard gewerkt en het klikt ook heel goed tussen de meisjes. De sfeer in de ploeg is tof.”

Een dag later was er dan de individuele finale?

“Van Team Belgium namen Louise Van Regenmortel uit Herenthout en ikzelf daar aan deel. We hadden ons via de reeksen gekwalificeerd voor de finale. Ik was derde in de kwalificaties, Louise plaatste zich als achtste. De beste acht sprongen de finale.”

Vooraf gaf je al aan dat je voor een medaille ging?

“Ik heb toch al wat ervaring met WK’s, dit was mijn vijfde deelname. Twee keer eindigde ik op de vierde plaats. Dat ik nu op een podiumplaats hoopte, was dus gerechtvaardigd.”

Hoe zit zo’n finale eigenlijk in elkaar?

“Je moet twee keer springen. Na mijn eerste sprong stond ik op de tweede plaats. Na mijn tweede sprong zakte ik dus een plaats.”

Wat vond je het moeilijkste?

“De stress onder controle houden, maar het is me gelukt. Ik dank bij deze prestatie zeker ook diegene die me altijd hebben gesteund en me deden geloven dat dit mogelijk was.”

Je koos dezelfde moeilijkheidsgraad als op het EK?

“Het vele oefenen en het geloof in eigen kunnen hebben tot al dit moois geleid. Waar ik ook heel blij mee ben,is de erkenning voor onze sport. De aandacht in de media voor het EK en WK mocht er zijn en dat is fijn om vast te stellen.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio