©  BELGA

Anderlecht wil signaal geven en gaat niet in beroep tegen schorsing voor Benito Raman

Benito Raman heeft een schorsing van drie weken effectief en één week voorwaardelijk aan zijn been na zijn rode kaart afgelopen weekend in de partij tegen KV Kortrijk. Anderlecht aanvaardt het voorstel van het bondsparket en gaat dus niet in beroep.

Vincent Van Genechten, Jurgen Geril

Raman kreeg iets voorbij het uur rood nadat hij door de benen werd gespeeld door KVK-speler Selemani. Die trakteerde Raman op een treiterende glimlach waarna de Anderlecht-aanvaller zich omdraaide en zijn tegenstander op een kopstoot trakteerde. Na interventie van de videoref volgde dan ook de logische rode kaart.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Raman werd in het voorstel van het bondsparket vanaf 24 november voor vier weken geschort waarvan één week voorwaardelijk. Bovendien moet Anderlecht een boete betalen van 3500 euro. Een voorstel dat Anderlecht dinsdag dus aanvaardde. De straf is zwaar, maar Anderlecht wil ook een signaal geven dat het dit gedrag op het veld niet tolereert.

Charleroi, Seraing en Zulte Waregem

Paars-wit zal het zonder Raman moeten doen tegen Charleroi, in de beker tegen Seraing en daarna tegen Zulte Waregem.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER RSC Anderlecht

MEER OVER VOETBAL