©  BELGA

Wouter Vrancken in Extra Time: “Schoofs moet bovenin eindigen in de Gouden Schoen”

Wouter Vrancken was maandagavond te gast in de VRT-voetbaltalkshow ‘Extra Time’. Voor de coach van Malinwa was het al de tweede keer dat hij te gast was aan tafel bij Frank Raes. Eerder mocht hij al eens langskomen in 2019. Opvallend: Vrancken brak in de uitzending een lans voor zijn aanvoerder Rob Schoofs als podiumkandidaat voor de Gouden Schoen.

Thomas Standaert

LEES OOK: Schoofs geniet na van beauty tegen Club: “Mijn grootouders zeggen dat ik vaker zelf moet schieten. Bij deze”

Wat te onthouden van de ja/nee-vragen? Rob Schoofs mag van zijn coach zeker een kans krijgen bij de Rode Duivels, Vrancken heeft afgelopen weekend niet naar Fulham - Barnsley gekeken maar ziet zichzelf wel nog ooit coachen in het buitenland.

Barnsley

Al vroeg in de uitzending werd vervolgens het onderwerp Barnsley aangesneden. De Engelse tweedeklasser kwam tijdens de interlandbreak aankloppen voor Vrancken maar werd wandelen gestuurd door KV. “De Championship is een mooie competitie. Het is de reeks onder de mooiste competitie ter wereld”, herhaalde Vrancken zijn uitspraak van vorige week.

 

 ©  Dick Demey

“Het is ook een nieuwe markt die je kan aanboren als trainer. Er zijn maar weinig clubs vandaar die naar België kijken. Philippe (Clement, red.) is in België drie keer na elkaar kampioen geworden en toch blijft de interesse vanuit Engeland beperkt. Ik weet niet of ik het had willen doen. Dat moest nog blijken, maar Mechelen heeft meteen duidelijk gemaakt dat er niet gepraat mocht worden. Ik was daarin wel ontgoocheld, maar niet in het feit dat ik nu nog bij Mechelen zit. Maar als je bijna vier jaar met elkaar samenwerkt, dan gun je elkaar toch wel wat.”

Schoofs

Na een uitgebreid luik over leider Union, waarin ook Vrancken zijn zegje had, werd uiteindelijk toch de wedstrijd KV Mechelen - Club Brugge aangeboord met het spotlicht op matchwinnaar en uitblinker Rob Schoofs. “Rob is altijd een goede voetballer geweest maar hij moet vertrouwen hebben en zich goed voelen in zijn rol. Dan heeft hij alles: vista, passing en loopvermogen. Als je kijkt naar zijn terugronde vorig seizoen en zijn heenronde van dit seizoen, dan moet hij wat mij betreft bovenin eindigen in de Gouden Schoen”.

Ook ‘ontdekking’ Hugo Cuypers kreeg een open doekje van de analisten aan tafel. “Hugo is misschien niet de verfijnde spits, maar hij heeft heel veel energie en enthousiasme. Dat zit in ons spel en dat brengt hij ons nog meer bij”, voegde Vrancken eraan toe.

 

 ©  BELGA

Play-Off 1

Op de vraag of KV nu Play-Off 1 ambieert herhaalde Vrancken ook aan tafel bij Raes dat ze daar bij KV niet mee bezig zijn. “Onze ambitie voor het seizoen was top acht. Dat was realistisch en correct. We hebben niet het grootste budget maar als we acteren als ploeg dan kunnen we wel écht goed zijn. Als iedereen op elk moment hetzelfde denkt. En dat zat vrijdag heel erg goed. Of ik mooi voetbal belangrijk vind? Dat is altijd aangenaam, maar resultaten zijn belangrijker. Ik probeer op een bepaalde manier mensen en ruimtes vrij te krijgen. Als spelers daar goed in meegaan, dan krijg je mooi voetbal.”

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio