Kinderen aan de slag tijdens de Dag van de Wetenschap in 2019. 

Kinderen aan de slag tijdens de Dag van de Wetenschap in 2019. © Jan Van der Perre

Dag van de Wetenschap vindt ook dit jaar volledig digitaal plaats

Mechelen, Sint-Katelijne-Waver -

De Dag van de Wetenschap op zondag 28 november zal door de coronacrisis ook dit jaar volledig digitaal verlopen. Online worden er meer dan 450 activiteiten aangeboden. “We zijn ervan overtuigd dat we ook digitaal heel wat mensen kunnen fascineren met wetenschap”, klinkt het bij coördinator Technopolis.

De Dag van de Wetenschap zou dit jaar normaal gezien deels fysiek en deels digitaal verlopen, maar daar steken de stijgende coronacijfers een stokje voor. De Vlaamse overheid en coördinator Technopolis uit Mechelen beslisten om alleen de digitale activiteiten plaats te laten vinden. De fysieke activiteiten, die onder meer op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver georganiseerd zouden worden, worden geannuleerd.  

 

 ©  Shutterstock

“Hoewel alles nu weer digitaal moet verlopen, kunnen we toch een indrukwekkende waaier van 457 gratis online activiteiten aanbieden”, aldus de organisatoren. “Het gaat onder andere om livestreams, podcasts, digiquizzen, lezingen en spelletjes. Zo kan iedereen op een coronaveilige manier deelnemen aan de Dag van de Wetenschap. Ondanks de omstandigheden hopen we zo opnieuw heel wat kinderen, jongeren én volwassenen te fascineren met wetenschap.”

Alle activiteiten zijn terug te vinden op de website. Via de zoek- en filterfunctie kan iedereen snel en eenvoudig een dag vol activiteiten naar keuze samenstellen en er indien nodig al voor inschrijven. (svds)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio