Raymond Van Genechten presenteert zijn uitgebreide affiche. 

Raymond Van Genechten presenteert zijn uitgebreide affiche. © Filip Spoelders

Raymond organiseert tweede benefietfestival voor Kom op tegen Kanker: “Zelf 89 operaties achter de rug”

Boechout -

Na zelf hard te hebben gestreden tegen kanker, zet Raymond Van Genechten uit Boechout de strijd tegen deze aandoening op een andere manier verder. Hij organiseert het benefietfestival Real Music for Life.

Filip Spoelders

Sinds een half jaar is Raymond aan de betere hand. “Zes jaar geleden werd bij mij kanker vastgesteld. Vanwege diverse complicaties heb ik veel operaties moeten ondergaan. Alles bij elkaar maar liefst 89”, zegt Raymond, die ondanks alles positief blijft ingesteld. “Ik mag niet klagen. De operaties zijn achter de rug en ik mag alles doen. Ik moet alleen opletten dat ik op tijd rust neem.”

Muziek en humor

Zelfs tijdens zijn laatste ziekenhuisopname werkte hij verder aan het door hem georganiseerde benefietfestival dat op zaterdag 11 december in Theaterzaal Vooruit zal plaatsvinden. “In 2018 organiseerde ik de eerste editie van Real Music for Life. Vorig jaar kon het niet plaatsvinden door de coronacrisis en ik heb getwijfeld of ik nog wel een tweede editie zou organiseren. Maar toen mijn beste maat te horen kreeg dat hij pancreaskanker had, was de beslissing om er opnieuw voor te gaan, snel genomen. Muziek en humor hebben ook mijn door mijn moeilijke periode gehaald.”

De eerste editie van het festival bracht zeshonderd bezoekers samen, waardoor Raymond bijna 13.000 euro aan Kom op tegen Kanker kon overmaken. “Door de coronamaatregelen blijft het nu wat afwachten. In de foyer, die we helemaal aankleden, kunnen de bezoekers aan tafels gaan zitten waarna ze hun mondmaskers mogen afdoen. In de theaterzaal moeten de mondmaskers opblijven. Het Covid Safe Ticket zal ook gescand worden.”

Vele genres

De muziekgroepen staan alvast te springen om op te treden. “In totaal staan er vijftien optredens op het programma. Op één Nederlandse band na gaat het om groepen van over heel Vlaanderen die gerust wat meer aandacht mogen krijgen. Ambianceorkest De Clintons bijvoorbeeld, met roots in Boechout. Maar ook Mauro Pawlowski en Peter Holvoet komen. De groepen presenteren diverse genres zoals surf, rockabilly, blues, punkrock, garagerock,...”

Zaal Vooruit, Sint-Bavoplein 17, Boechout. Kaarten in voorverkoop bij café Kalifornia in Boechout, platenzaak Fatkat in Antwerpen en Roadhouse Barbershop in Merksem, 30 euro. Aan de kassa betaal je 35 euro. De benefiet start om 13u.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio