Flitspaal ‘Sammeke’ kijkt in twee richting in de Kontichstraat. 

Flitspaal ‘Sammeke’ kijkt in twee richting in de Kontichstraat. © Filip Spoelders

Tijdelijke flitspaal ‘Sammeke’ moet twee schoolomgevingen veiliger maken

Edegem -

De voorbijgangers in de Kontichstraat van Edegem kunnen er niet naast kijken. Tussen de schoolingangen van het KTA Da Vinci en de gemeentelijke basisschool Andreas Vesaliusschool staat er een grote flitspaal die mee over de zone 30 in de straat moet waken.

 met dit opschrift worden de automobilisten die de scholen naderen op de hoogte gebracht van de flitspaal. “Het is een flitspaal die we met medewerking van Vias hebben laten plaatsen. Met deze tijdelijke actie willen we de verkeersveiligheid rond de scholen accentueren. Het gaat om een Lidas-systeem. Dit is een paal die in beide richtingen van de straat kan flitsen”, geeft burgemeester Koen Metsu (N-VA) aan.

Het is duidelijk dat de flitspaal er staat.

Het is duidelijk dat de flitspaal er staat. © Filip Spoelders

Met deze eigenschap houdt de flitspaal de twee schoolomgevingen in de gaten. De automobilisten worden nu duidelijk op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van de flitser. “Door op te vallen, zullen de automobilisten extra op hun snelheid letten. Vrijdag zal de eerste uitrol van de resultaten doorgaan. Dit is een eerste aanzet, maar er zullen zeker nog acties volgen. We zullen uiteraard ook investeren in minder zichtbare snelheidscontroles.” (fisp) 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio