Chloë Anthonis. 

Chloë Anthonis (31)

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Stadsgedeelte 2060 is erg in trek”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Chloë Anthonis (31)

Rebecca Van Remoortere

“De huizenmarkt verandert constant. De prijzen zijn enorm gestegen de afgelopen jaren. Ik schrik als makelaar zelf nog geregeld van de prijzen. Buurten veranderen voortdurend en elke paar jaar blijkt een andere buurt ineens meer in trek. Vroeger wilden mensen in de stad blijven wonen, nu trekken ze weg uit de drukte. Als makelaars volgen wij dat allemaal nauw op.”

“Sinds corona wil iedereen een buitenruimte en meer plaats. Daarom zijn buurten buiten de stad heel populair geworden. Maar ook 2060 (noordelijk deel van de stad Antwerpen, red) is heel erg in trek. Daar is het allemaal nog een beetje betaalbaar gebleven en krijg je meer huis dan wat je voor dezelfde prijs op het Eilandje of het Zuid zou krijgen. Ik woon er zelf ook sinds kort en ik woon er heel graag.”

“Voordien woonde ik in het centrum van Antwerpen. Maar 2060 is veel socialer en volkser. De mensen helpen je er direct. Ik was aan het verbouwen met een zwangere buik en heel vaak werd er spontaan gestopt om te vragen of ik hulp nodig had. Heel fijn.”

MEER OVER Allemaal Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio