Chritophe Busch.  

Chritophe Busch.  © Jimmy Kets

Omgaan met beladen erfgoed zoals koloniale uitbuiting of de Holocaust

Kapellen, Kapellen -

Davidsfonds Kapellen-Hoevenen nodigt professor Christophe Busch uit om te komen praten over beladen erfgoed, zoals bijvoorbeeld de genocide tijdens de Holocaust.

Erfgoed herinnert ons aan wat we deden en aan wie we zijn. Maar wat als het verleden erg beladen is en gepaard gaat met grootschalig geweld en onnoemelijk veel leed? Beladen erfgoed, zoals genocidaal geweld tijdens de Holocaust of de koloniale uitbuiting op het Afrikaanse continent, daagt een samenleving uit om te leren omgaan met een soms moeilijk verleden.

Deze lezing gaat dieper in op de complexiteit van herdenken en herinneren, op wat precies erfgoed is en op hoe een voortdurende omgang met beladen erfgoed een hulp kan zijn om elkaars kijk op de geschiedenis en actualiteit beter te begrijpen. Op kritische wijze gaat de lezing in op hoe onze omgang met erfgoed kan bijdragen tot meer verdraagzaamheid.

Davidsfonds Kapellen-Hoevenen nodigt Christophe Busch uit op dinsdag 14 december om 20u naar ’t Kerkske, Kapelsestraat 182. Busch is criminoloog (Universiteit Gent) en Master in de Holocaust- en Genocidestudies (Universiteit van Amsterdam). Van 2012 tot 2019 werkte hij als directeur van Kazerne Dossin. Hij is betrokken als expert Radicalisering binnen verschillende overheidsdiensten. Sinds 2019 is hij directeur van het Hannah Arendt Instituut voor diversiteit, stedelijkheid en burgerschap.

Deelname 7 euro voor leden Davidsfonds en 9 euro voor niet-leden. Info: Marcel Donvil, tel 03 664 09 42, marcel.donvil@telenet.be (evdw)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio