Luc Van Walle en Nancy De Bast stoppen met De Jachthoorn.  

Luc Van Walle en Nancy De Bast stoppen met De Jachthoorn.  © koen fasseur

Feestzaal-traiteur De Jachthoorn sluit na dertig jaar de deuren: “Mijn lichaam wil niet meer mee”

Kapellen -

Feestzaal-traiteur De Jachthoorn in Kapellen sluit de deuren. Na dertig jaar zet zaakvoerder Luc Van Walle (59) definitief een punt achter zijn zaak. De brunch op 12 december wordt het laatste wapenfeit voor Luc en zijn team.

Luc Van Walle staat ons te woord in zijn bureautje aan de Antwerpsesteenweg 153. “Ik kan het fysiek niet meer aan. Mijn lichaam wil gewoon niet meer mee. Dubbel spijtig, want normaal moest ik nog één jaartje verder doen om met pensioen te kunnen gaan.”

De culinaire selfmade man heeft het er nog altijd heel erg moeilijk mee dat hij aan zijn laatste dagen toe is in De Jachthoorn. Hij bouwde, met de steun van zijn echtgenote Nancy De Bast en haar ouders, de zaak de voorbije decennia immers uit tot een begrip in de regio.

Kerstmarkt

Geen koksschool of horecaopleiding, maar wel hard en lang werken. Dat zijn de ingrediënten waarmee Luc Van Walle zijn droom heeft verwezenlijkt. Als 16-jarige ging hij aan de slag in de beenhouwerij van zijn vader in Brasschaat-Driehoek. “Daar leerde ik de basistechnieken en via avondonderwijs bekwaamde ik me verder. Lekker eten maken, dat zit duidelijk in mijn genen. De kerstmarkt in Brasschaat-Driehoek trok altijd veel volk. Toen ik mijn vader voorstelde om extra veel beuling te maken, zag hij dat niet zitten. Ik zette door en kreeg gelijk. Mensen eten graag wat lekker is.”

De slagerszoon begon ook met klaargemaakte gerechten. Ook die sloegen aan. Families en kleine groepjes begonnen steeds meer bereide gerechten te bestellen. Luc Van Walle zorgde er met plezier voor. De bestellingen werden groter en Luc Van Walle groeide mee.

“Op een bepaald moment begonnen mensen te vragen of we zelf geen feesten konden organiseren. Dat kon aanvankelijk niet. Maar toen dit pand aan de Antwerpsesteenweg te koop kwam te staan, zagen mijn vrouw en ik onze kans. Met steun van mijn schoonvader stapten we in een nieuw avontuur. Zo werd feestzaal De Jachthoorn geboren en begon een langere periode van veel en hard werken.”

De Jachthoorn, waar duizenden mensen uit de wijde omgeving hebben gefeest.

De Jachthoorn, waar duizenden mensen uit de wijde omgeving hebben gefeest. © koen fasseur

Jubileums, trouwfeesten, communies, dansfeesten… De voorbije decennia genoten vele duizenden mensen van al het lekkers dat Luc Van Walle en zijn team klaarmaakten. “Als mensen terugkomen, vormt dat een bewijs dat je goed bezig bent. Dat geeft voldoening. Maar de horeca is een keiharde sector die het uiterste van je vraagt. Ik heb veel moeten opofferen. Dat was dikwijls ten koste van mijn gezin, maar ook van mijn gezondheid. Afscheid nemen doe ik dan ook met erg gemengde gevoelens. Aan de ene kant wil ik het eigenlijk nog niet echt, aan de andere kant wacht me een rustiger leven. Alleen weet ik nog echt niet wat dat zal inhouden. Een ding weet ik al wel zeker. Boven op mijn bucketlist staat met stip een gezinsvakantie in de kerstperiode in Oostenrijk.”

Het laatste wapenfeit in De Jachthoorn is een brunch op 12 december, met afsluitend een danspartij.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio