ATV

Simone heeft overnemer gevonden voor haar berencollectie, en het is niet Beerschot: “Ze blijven samen en zijn in goede handen”

Zandhoven, Merksem -

De ‘transferonderhandelingen’ met eersteklasser Beerschot raakten in het slop, maar zondag heeft Simone Schoofs (85) dan toch een overnemer gevonden voor haar berencollectie. Marc Zwaenepoel uit Merksem neemt alle 600 beren die er nog zitten over. Haar grootste beer Luc en enkele lievelingsberen blijven Simone gezelschap houden in haar assistentiewoning in Zandhoven.

Kristin Matthyssen

Twee weken geleden deed Simone Schoofs een oproep naar een overnemer voor haar 650 beren. Sinds ze naar een assistentiewoning verhuisd was, zaten de meeste van haar beren in kartonnen dozen door plaatsgebrek. Vorige week zaterdag 13 november kwam Beerschot-voorzitter Francis Vrancken nog naar Simone in woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw van Troost om te onderhandelen. Ze zou levenslang gratis toegang tot de loges krijgen, de eretitel van berenmeter van Beerschot en haar beren zouden in het museum een plek krijgen. Maar die voordelen in natura waren voor Simone niet zo interessant, vermits ze geen voetbalsupporter is. En de som die Beerschot bood was laag in vergelijking met de reële waarde van haar dure merkberen.

De voorbije twee weken kon ze wel al een vijftigtal beren verkopen. Er bleven er dus nog zeker zeshonderd zitten. Zondag kwam Marc Zwaenepoel uit Merksem dan kijken. “Ik had direct een heel goed gevoel bij Marc”, vertelt Simone. “Ik heb mijn prijs gezegd die ik in gedachten had, en hij heeft niets afgedongen. Hij neemt mijn collectie ‘en bloc’ en wil een berendorp bouwen waar kinderen naar mogen komen kijken. Marc heeft zelf al twee kleinkinderen. Hij is heel vriendelijk. Zijn echtgenote was er ook bij en ging akkoord.”

Luc blijft bij Simone. 

Luc blijft bij Simone. ©  Foto Joren De Weerdt

De beren die Simone apart had gezet voor enkele mensen die al gebeld hadden met een specifieke vraag, blijven apart staan. “Er was ook een dame die me gebeld had of ik beren van stro had. Wil je schrijven dat zij opnieuw contact mag opnemen, want dat ik in een doos nog twee strooien beren gevonden heb voor haar?”

Marc neemt alles over, ook de stenen beertjes. Simone vroeg aan Marc of ze haar grote beer Luc die ze vlak voor zijn dood van haar echtgenoot Luc gekregen had, mocht terugkopen. “Marc heeft gezegd dat ik Luc mag houden.”

Een week schreeuwen

Simone wil alle berenliefhebbers die haar gecontacteerd hebben hard bedanken, net als het woonzorgcentrum en de directie. “Ik ga een week schreeuwen, maar ik weet dat ze nu samen blijven en in goede handen zijn. Mocht ik later komen te sterven, wens ik dat de rest van mijn lievelingsberen die nu nog bij mij blijven ook naar Marc gaan.”

Met de opbrengst van haar beren gaat Simone een comfortabele relaxzetel kopen, die ze goed kan gebruiken. Ze is opgelucht dat alles voor de feestdagen ‘uit de voeten’ is geraakt.

LEES OOK. Berentransfer naar voetbalclub Beerschot voorlopig on hold tot na bezoek ‘teddytaxateur’

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio