©  gmd

Officieel: Urbain Spaenhoven volgt Chris Janssens op als T1 bij Lokeren-Temse

Lokeren-Temse heeft met Urbain Spaenhoven een opvolger gevonden voor Chris Janssens. De trainer moest opstappen na de tegenvallende resultaten van de voorbije weken. Spaenhoven was eerder al actief bij onder meer Lierse K., Beerschot, Rupel Boom en KV Mechelen.

tsfn

De Antwerpenaar moet bij de Waaslanders voor de ommekeer zorgen. Na een goede competitiestart is Lokeren-Temse helemaal weggezakt naar een vijfde plaats. “De tegenvallende resultaten en het spelniveau zijn niet wat van een club als Lokeren-Temse mag worden verwacht”, klonk het vorige week op de website van de club. De ontslagen Chris Janssens was sinds het begin van dit seizoen T1 op Daknam. Lokeren-Temse is met Spaenhoven ondertussen toe aan zijn vierde trainer sinds de fusie.

Urbain Spaenhoven, die al wat succesverhalen heeft meegemaakt in de lagere reeksen, kijkt uit naar zijn nieuwe job: “Het kunnen en mogen werken voor Lokeren-Temse is een voorrecht en een unieke kans. De club ligt in de lijn van mijn vorige opdrachten. Rupel-Boom, Lierse Kempenzonen, Beerschot-Wilrijk: allemaal traditieclubs en fusieploegen met heel veel ambitie, een grote achterban en torenhoge verwachtingen. In zo’n omgeving werk ik graag.”

“Ik ken de reeks en de tegenstanders vrij goed. Mijn eerste taak is nu observeren. Ik had al contact met Geert Dirinck en hoofdzakelijk hij zal deze week de training leiden, alleen naar de wedstrijddag toe zal ik toch al mijn accenten proberen leggen. Ik blijf mijn 4-2-2-2 systeem trouw. Het is een manier om druk naar voor te creëren en offensief voetbal te brengen. Het zal wat tijd vragen om dat in de praktijk te brengen, maar ik heb er goede hoop op dat dit zal lukken. Ik ken tenslotte ook al een paar spelers nog van bij Lierse Kempenzonen: Simon Vermeiren, Youssuf Boulaouali en Toon Janssen met name. Ik heb ontzettend veel zin in deze uitdaging.”

Spaenhoven zal bijgestaan worden door Geert Dirinck en keeperstrainer Björn Uyttendaele. Ook Danny Veyt zal in de overgangsfase nog bij de eerste ploeg betrokken blijven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio