Kontich Schaatst tijdens een van de vorige edities. 

Kontich Schaatst tijdens een van de vorige edities. © Bart Roggeman

Zonder verdere obstakels vindt Kontich Schaatst plaats

Kontich -

Terwijl het elders afgelastingen regent, hebben ze in Kontich wel goed nieuws te melden. Als de stijgende coronacijfers geen verder roet in het eten komen gooien, kan er van 11 december tot en met zondag 9 januari winterpret worden beleefd op de ijspiste in het Gemeentepark.

“Volgens de huidige geldende maatregelen zien we geen belemmering om Kontich Schaatst op poten te zetten”, zegt schepen van Sport en Feestelijkheden Luc Abrams (Open Vld). “Op de ijspiste onder de tent is er voldoende ventilatie en sporten kan nog steeds. In de cateringtent gelden de regels voor de horeca. Dat wil dus zeggen mondmasker op, behalve wanneer je neerzit.”

“Het doet me plezier om het evenement weer te kunnen organiseren in samenwerking met onze partners en onze sponsors. Zo kunnen we de Kontichnaars op onze manier bedanken voor hun engagement het voorbije jaar. We plannen zoals vanouds evenementen voor groot en klein, zodat iedereen de kans krijgt om kennis te maken met het ijs.”

Groepstarief

Nieuw dit jaar is een kortingstarief voor groepen en de mogelijkheid om de ijspiste af te huren voor een privéfeest. Kontichse verenigingen baten zoals gewoonlijk de winterbar uit, waarmee ze een centje voor hun werking kunnen bijverdienen. Er wordt gezorgd voor een goedgevuld programma met onder meer MTB on ice (18/12 en 2/1), een G-schaatsmoment (19/12), een initiatie kunstschaatsen (26/12 en 3/1), Kids on ice (27/12 en 4/1) en senioren op het ijs (28/12).

Alle info en prijzen vind je op de gemeentelijke website.

(bar)

www.kontich.be/kontich-schaatst

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio