Auto met vier tieners gaat over de kop in Kalmthout: bestuurder (16) stabiel

Kalmthout -

In de Foxemaatstraat in Kalmhout zijn zaterdag vier tieners gewond geraakt bij een verkeersongeval. De jongeren, allemaal 16-jarigen uit de buurt, misten met hun auto een bocht. De minderjarige bestuurder verkeert niet meer in levensgevaar.

sare, pvnBron: ATV

Het ongeval gebeurde zaterdagnacht rond 00.45u. “De precieze omstandigheden waaronder het ongeval gebeurde, worden onderzocht”, zegt commissaris Patrick De Smedt van de politiezone Grens. “Een verkeersdeskundige kwam daarvoor ter plaatse.” Uit de eerste vaststellingen blijkt dat er geen sprake is van overdreven snelheid maar dat de bestuurder een bocht verkeerd heeft ingeschat.

De 16-jarige bestuurder verkeerde even in levensgevaar. In de loop van zondag verbeterde zijn toestand. “Het levensgevaar is geweken, de chauffeur is stabiel”, aldus De Smedt. Ook de drie passagiers raakten bij het ongeval gewond en werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Het viertal is afkomstig uit de regio. De chauffeur zal later nog verhoord worden over waarom hij als minderjarige en zonder rijbewijs met de auto van zijn ouders rondreed. “Nu gaat de voorrang naar de medische zorgen”, zegt het parket.

 

 ©  atv

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio