© RTV

Vaccinatiecentrum verhuist naar leegstaande winkel en schakelt versnelling hoger voor boosterprik

Mechelen, Sint-Katelijne-Waver -

Het vaccinatiecentrum Mechelen-Katelijne verhuist naar de vroegere winkel van Baby-Dump in de Guido Gezellelaan in Mechelen. Daar moet het in de eerste helft van december operationeel zijn om aan de brede bevolking een boosterprik tegen corona toe te dienen.

Sven Van Haezendonck

De Vlaamse regering riep steden en gemeenten vrijdag op om opnieuw het voortouw te nemen in de vaccinatiecampagne en om een versnelling hoger te schakelen. “Daar maken we meteen werk van. We waren al met de voorbereidingen gestart en de hogere overheid garandeert ons dat de vaccins voorhanden zijn”, reageert Mechels burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).

Aanvankelijk was het vaccinatiecentrum Mechelen-Katelijne actief in de Nekkerhal, maar sinds een goede maand is het gevestigd in de voormalige spoedafdeling van het oud ziekenhuis op de Zwartzustersvest. Daar hebben ondertussen al duizenden 65-plussers hun derde prik tegen Covid-19 gekregen. “Zo’n boosterprik willen we zo snel mogelijk organiseren voor alle inwoners. Wij willen daar al in december aan beginnen”, zegt Vandersmissen.

Tot tien vaccinatielijnen

In de voormalige ziekenhuiscampus zijn momenteel vier vaccinatielijnen, de helft van het aantal in de Nekkerhal. Om weer op te schalen, moest de eerstelijnszone op zoek naar een nieuwe locatie. Die heeft ze gevonden op de Guido Gezellelaan, waar heel wat winkels leegstaan sinds de opening van winkelpark Malinas.

In de eerste helft van december begint de inrichting van de vroegere winkel van Baby-Dump. “De eigenaars en de huurders stellen het winkelpand ter beschikking. De ruimte van 2.000 vierkante meter laat ons toe om eventueel zelfs op te schalen naar tien vaccinatielijnen. In de opstartfase komen er al zeker acht”, legt Alexander Vandersmissen uit.

Bijkomend voordeel, zeker voor bezoekers van buiten de stad, is dat er voldoende parkeergelegenheid is aan het gebouw. In de buurt stoppen ook lijnbussen.

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio