Opleidingscentrum Campus Vesta in Ranst. 

Opleidingscentrum Campus Vesta in Ranst. ©  rr

Dertiger filmt damestoiletten in politieschool met verborgen telefoon

Ranst -

Op Campus Vesta in Ranst is vrijdag een externe medewerker opgepakt door de politie. De man had een gsm verborgen om te filmen in de vrouwentoiletten. Na een verhoor waarin hij bekende, werd de man vrijgelaten.

De verdachte, een dertiger, werd vrijdag opgepakt op Campus Vesta in Ranst, het opleidingscentrum van de provincie Antwerpen voor politie en hulpdiensten. De politiezone Zara (Zandhoven, Ranst) had melding gekregen dat de man met een in het plafond verborgen gsm-toestel probeerde om vrouwen te filmen in de toiletten.

“De verdachte werd gearresteerd en is meegenomen voor verhoor”, bevestigt Kristof Aerts, woordvoerder van het parket in Antwerpen. “Hij heeft de feiten bekend en mocht na het verhoor beschikken.”

De gsm die verborgen was in de toiletten, werd in beslag genomen en zal onderzocht worden. Vrijdag werd ook nog een huiszoeking gedaan in de woning van de man. Daar werd geen ander bezwarend materiaal aangetroffen. Hoe lang de verdachte al bezig was met het filmen in de toiletten is nog niet helemaal duidelijk, maar volgens de eerste informatie zou de man, lid van het onderhoudspersoneel, maar recent met zijn voyeuristische praktijken begonnen zijn.

Bij Campus Vesta is men terughoudend om te reageren zolang het onderzoek loopt. “Ik kan wel zeggen dat het om een externe medewerker ging”, zegt woordvoerster Els Nauwelaerts. De man zal ook niet opnieuw aan de slag gaan in het opleidingscentrum.(tdk, sare)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio