De initiatiefnemers van Boho’s Warm Winterfeest, samen op de Turnhoutsebaan bij de ontsteking van de kerstlichtjes.  

De initiatiefnemers van Boho’s Warm Winterfeest, samen op de Turnhoutsebaan bij de ontsteking van de kerstlichtjes.  © Victoriano Moreno

Borgerhout ontsteekt kerstlichtjes en kondigt Warm Winterfeest aan

Borgerhout -

Met de ontsteking van de kerstverlichting werd vrijdagavond op de Turnhoutsebaan het startschot gegeven voor wat een sfeervolle winter moet worden in Borgerhout. De lokale middenstand en het district maakten van die gelegenheid gebruik om ‘Boho’s warm Winterfeest’ aan te kondigen. Een tweedaags feest dat op 11 en 12 december doorgaat op vier verschillende locaties.

Elien Van Wynsberghe

Het Borgerhouts winterfeest wordt dit jaar een winterweekend. Daarvoor slaan een heleboel Borgerhoutse partners de handen in elkaar. “Wie in Borgerhout kerstinkopen wil doen, weet dus waar naartoe”, zegt districtsschepen van Middenstand Luc Moerkerke (Groen).

Boho’s warm Winterfeest vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 december en gaat door in BorgerHub op de Turnhoutsebaan, in de Pekfabrik op de Kattenberg, in de Centers aan de Engelselei en in Plein Magazijn op het Luitenant Naeyaertplein.

Op het programma staat een flinke waslijst aan activiteiten. Zo vindt zondag aan de Centers een kerstmarkt plaats met producten van de lokale ambachten en creatieve handelaars. “Er wordt die dag ook een geeftent opgesteld waar winterkleding, dekens en speelgoed worden ingezameld voor Al Ikram die deze zal uitdelen aan de mensen die het kunnen gebruiken”, zegt Joost Sierens van handelaarsvereniging BOHO2140.

In de Pekfabrik gaat op zaterdag dan weer de Pekmarkt door. “Een alternatieve cadeautjesmarkt”, zegt Caroline Coenen. “We gooien dat weekend ook alle deuren van de Pekfabrik open zodat mensen nog eens kunnen ontdekken wat hier allemaal te beleven valt. Op het Vinçotteplein organiseren we daarnaast nog een rommelmarkt om de banden tussen de buren aan te halen. En zondag houden we een rollerdisco. Die oude rolschaatsen mag je dus zeker bovenhalen.”

In de Borgerhub kunnen families en vrienden op hun beurt terecht voor een gratis winterse fotoshoot. Er worden workshops gehouden om raamdecoratie te maken en ook hier gaat er een wintermarkt door. In Plein Magazijn op het Luitenant Naeyaertplein ten slotte vindt op zaterdag een eindejaarsmarkt plaats waar de jeugdverenigingen van het district geld inzamelen. Ell Circo D’ell Fuego komt er initiatielessen circus geven en afsluiten wordt daar gedaan met muziek. “En op elke locatie zal er meer dan genoeg te eten en te drinken zijn.” Om maar te zeggen: dat belooft een mooie aanloop naar de eindejaarsdagen.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio