De bewoners van afdeling Madeira van het woonzorgcentrum Aquamarijn in Kasterlee genieten van twee artiesten die beleeftheater brengen. © Bart Van den Langenbergh

Organisatoren marathon laten bewoners rustoorden genieten van beleeftheater

Kasterlee -

De bewoners van de woonzorgcentra Aquamarijn in Kasterlee en De Witte Bergen in Lichtaart genieten van een extra aanbod animatie dankzij de organisatoren van de marathon van Kasterlee. Zij schonken elk rustoord 5.000 euro, de opbrengst van de virtuele marathon van 2020.

Het beleeftheater van de Nederlandse Brigitte Knott en haar assistente toverde vrijdagnamiddag een lach op het gezicht van de bewoners van de afdeling Madeira van het woonzorgcentrum Aquamarijn in Kasterlee. De personen met dementie genoten met volle teugen van een eigen versie van het Zwanenmeer van Tsjaikovski. De mooi uitgedoste actrices nodigden iedereen ook uit om mee te dansen op de muziek.

De bewoners hebben dit extra aanbod aan animatie te danken aan de organisatoren van de marathon in Kasterlee. Vorig jaar organiseerden ze een virtuele editie van de marathon waarbij joggers, wandelaars en lopers een afgepijld parcours van 21 kilometer konden afleggen. “Van november tot en met tweede kerstdag verkenden meer dan tweeduizend deelnemers het parcours”, zeggen Bart Van De Water (53) en Roger Wils (64) van de marathon van Kasterlee. “Dit betekent dat we 10.000 euro konden inzamelen voor de rustoorden Aquamarijn en De Witte Bergen. Elk woonzorgcentrum ontving 5.000 euro dat kon worden besteed aan animatie voor de bewoners.”

Bij Aquamarijn hebben ze een deel van dat geld al gebruikt om de bewoners van alle afdelingen extra te verwennen. “Onze bewoners gaven zelf aan dat ze graag meer op uitstap wilden gaan. Zo gingen we al naar het Speelkaartenmuseum in Turnhout. De volgende uitstappen zijn gepland vanaf maart”, zegt animatrice Ilse Cuypers van Aquamarijn. (bvdl)

Roger Wils (rechts) en Bart Van De Water (tweede van links) van de marathon van Kasterlee genieten samen met adjunct-directeur Myriam Biermans en een bewoonster van het beleeftheater bij Aquamarijn in Kasterlee. © Bart Van den Langenbergh

 

Een bewoonster van afdeling Madeira van Aquamarijn in Kasterlee danst volop mee. © Bart Van den Langenbergh

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio