©  Jan Van der Perre

Antwerpse band Katastroof gaat gratis optreden om de horeca hart onder de riem steken

De Antwerpse volksgroep Katastroof zag afgelopen jaar leden Stef Bef en Zjuul Krapuul vertrekken. Waarna muzikanten Eli Droge Keli en Wout Stout de band reanimeerden. In de nieuwe bezetting begon ook hun concertagenda weer aardig vol te lopen. “En nu worden er door de verstrengingen helaas weer verschillende optredens geannuleerd”, betreurt Eli. “Katastroof is er echter de band niet naar om bij de pakken te blijven zitten. Het is geen evidente periode voor cafés en concertzalen om het hoofd boven water te houden. Daarom steunen wij de sector met enkele gratis optredens.”

Stefan Laenen

De heren beschouwen hun reeks gratis miniconcerten als een eenmalig benefiet. “We pakken onze gitaren en we zijn weg. Gewoon knallen zonder versterking. Muziek en ambiance maken is onze missie”, belooft Wout.

Puur jeugdsentiment

Oud-gediende en enig stichtend lid nog aan boord Jos Smos ziet het helemaal zitten. “Akoestische optredens in kroegen, zo zijn we vijfenveertig jaar geleden. Voor mij is dit dus puur jeugdsentiment. Als we Zuip! of een van onze andere drinkliederen inzetten, stijgt de verkoop van drank sowieso. Daar doen we het voor. En voor het gratis bier voor onszelf natuurlijk, laten we eerlijk zijn.”

Katastroof benadrukt de geldende corona-maatregelen te respecteren. De eerste mini-concerten vinden plaats op 27 november in café De Zure en café Zomerhof op de Dageraadplaats. De volgende gratis concerten verschijnen via www.katastroof.be en www.facebook.com/katastroof.antwaarpse.volksgroep

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER