Marleen d’Joos van Sjarabang bij de fonkelnieuwe machine en de gulle schenkers. © Sjarabang Mechelen

Rotary en XsolvelT steunen werking Sjarabang met kleurenprinter

Mechelen, Sint-Niklaas -

Sjarabang, het Mechels atelier waar kunstenaars met of zonder beperking zich artistiek kunnen uitleven, heeft van het bedrijf XsolveIT uit Sint-Niklaas een Xerox-printer ter beschikking gekregen. Rotary Club Mechelen staat in voor de onderhoudskosten die deze machine meebrengt. “Het zal onze werking vereenvoudigen”, zegt Marleen D’Joos van Sjarabang.

Leo De Nijn

XsolvelT is een gekend aanspreekpunt voor printers, kopieermachines, multifiunctionals en scanners voor ondernemers. “Dagelijks beheren wij 10.000 machines voor ongeveer 5.000 klanten in binnen- en buitenland. We vinden het een lovenswaardig initiatief om, samen met Rotary Club Mechelen, het project van Sjarabang te mogen steunen”, zegt Wim Sprangers van XsolvelT, die de printer ter beschikking stelt.

 © Sjarabang Mechelen

Serviceclub Rotary

“Sjarabang is een creatief atelier waar mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking warm onthaald worden, en er ook heel veel opsteken. Zowel actief als passief bevorderen ze kunstzinnige en culturele participatie voor deze groepen”, zegt voorzitter van Rotary Club Mechelen Werner Borré, die enkele jaren gaat instaan voor de onderhoudskosten van de nieuwe printer.

Marleen D’Joos van Sjarabang is bijzonder gelukkig met de ondersteuning van beide partners. De pandemie heeft het de vzw de voorbije 21 maanden niet gemakkelijk gemaakt. “Dankzij bestuurslid Jan Simons, manager van het Lamot Congrescentrum, werden de contacten gelegd voor deze schenking. Met deze multifunctionele machine kunnen we scannen, printen en kopiëren. Dit gaat onze vzw helpen om de administratieve taken te vereenvoudigen en om kwalitatief hoogstaande afdrukken te maken om onze kunstzinnige projecten mee te ondersteunen”, besluit D’Joos.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio