Vorig jaar reed Sinterklaas door alle Edegemse gemeenten. 

Vorig jaar reed Sinterklaas door alle Edegemse gemeenten. © Filip Spoelders

Sinterklaas is Hove, Boechout en Edegem niet vergeten

Hove, Boechout, Edegem -

Er zijn veel brave kinderen in Hove, Boechout en Edegem, want Sinterklaas heeft laten weten dat hij deze drie gemeenten heel binnenkort zal bezoeken.

Filip Spoelders

Hij zal samen met zijn Pieten met de trein naar de Antwerpse zuidrand komen. Want op zaterdag 27 november komt hij om 10.15u aan in het station van Hove. Dit gaat gepaard met een dorpsfeest in het centrum van de gemeente. Tijdens dit weekend kunnen ouders een moment reserveren voor de kinderen om Sinterklaas en zijn Pieten te ontmoeten in het Kostershuisje.

Stoet door Boechout

Zaterdag 27 november is een drukke dag voor de Sint want dan wordt hij ook in Boechout verwacht voor een stoet door de straten van de gemeente en deelgemeente Vremde. Door de coronamaatregelen gaat het feest in Sportpark Sneppenbos niet door. Maar ieder kind zal Sinterklaas kunnen zien tijdens de optocht. De uren van de doortochten in de verschillende straten wordt bekendgemaakt via de gemeentelijke communicatiekanalen.

Kinderen die post hebben voor de Sint mogen deze in de brievenbus van de dienst vrijetijd of van BKO de Wigwam steken. Zet zeker je naam, adres, leeftijd en contactgegevens op de tekening of brief zodat de Sint een traktatie kan bezorgen.

In het oude gemeentehuis

Vorig jaar organiseerde Edegem als één van de weinige gemeenten een Sinterklaasstoet tijdens de strenge coronamaatregelen. Dit jaar neemt de goede man meer tijd voor de Edegemse kinderen. Op woensdag 1 december vertrekt hij voor een korte tocht van de basiliek naar het centrum. Daar is hij van 14 tot 17u aanwezig in het oude gemeentehuis op het Gemeenteplein. Alle kinderen zijn welkom voor het ontvangst. Terwijl ze wachten is er animatie op het plein. (fisp)

Vastgoed

Jobs in de regio