© Patrick De Roo

Net nu er verstrengingen aankomen, opent in Antwerpen grootste karaokecomplex van Europa: “Fortuin geïnvesteerd in ventilatie”

Antwerpen -

Net nu er verstrengingen aankomen, opent het grootste karaokecomplex van Europa, tegenover Kinepolis op de Noorderlaan in Antwerpen. Joyt is goed voor 1.300 vierkante meter aan evenementenruimte, 22 karaokeboxen die je privé kunt huren én een peperduur ventilatiesysteem in alle kamers. “Hier kun je veilig uit de bol gaan”, belooft eigenaar Laurent Dierckx.

De mondmaskerplicht wordt uitgebreid naar alle evenementen. Binnen en buiten. En op café en restaurant wordt het mondmasker verplicht als je rechtstaat of je verplaatst. Maar hoe zit het dan in een privé-karaokebox? Dat vraagt Laurent Dierckx zich ook nog af op de dag dat hij een groot openingsfeest plant in zijn karaokecomplex.

“Het is mij nog niet helemaal duidelijk, maar bij ons is het concept dat je een box huurt voor een avond met een klein gezelschap vrienden, familie of collega’s. In zo’n klein gezelschap lijkt het me niet nodig om het mondmasker constant op te zetten. Je zou wel kunnen afspreken om het op te houden, behalve als je in de zetel zit of aan het zingen bent. We vragen voor alle duidelijkheid wel een Covid Safe Ticket en daar zijn we heel streng op.”

Groot openingsfeest

Donderdagavond organiseert Laurent een groot openingsfeest in Joyt. Dan kan iedereen de verschillende boxen testen. “Dat het spannend afwachten was voor ons wat het Overlegcomité zou beslissen, is een understatement van formaat.”

“We wachten nog verder af hoe de regels evolueren, maar ik kan wel beloven dat het bij ons perfect veilig is om uit de bol te gaan”, zegt de eigenaar. “De renovaties van het pand gingen door in het midden van de coronacrisis. We hebben daarom besloten om een fortuin te investeren aan een goed ventilatiesysteem. Dat houdt de CO2-waarden nauw in de gaten en voorziet meer verse lucht naarmate er meer mensen binnen zijn.”

In het complex zijn ook een restaurant en een cocktailbar aanwezig. “Ook die blijven open volgens de huidige regels.”

Snakken naar iets positiefs

Of het dan wel het moment is om zo’n grootschalige evenementenlocatie net nu te openen en te promoten? “Mensen snakken naar iets positiefs. Zeker nu. Wij garanderen dat onze boxen groot genoeg en goed verlucht zijn. Bij ons zit je niet op elkaar gepropt. Wij kunnen een veilige plek bieden om toch te feesten”, zegt Laurent Dierckx.

De cocktailbar van Joyt. ©  Patrick De Roo

“Het is nu afwachten of mensen weer bang gaan worden om buiten te komen of niet. De reservaties voor ons restaurant lopen in ieder geval nu al als een trein en ook de karaokeboxen doen het al goed.”

Er lopen ook opvallend veel reservaties van Nederlanders binnen. Dat heeft er misschien mee te maken dat bij onze noorderburen de horeca al om 20u sluit.

Eigen kleine discotheek

In Joyt zijn er tweeëntwintig boxen. “We hebben kleine boxen voor twee personen, om bijvoorbeeld als koppel te komen zingen, en grote boxen tot twintig personen. Die zijn perfect voor teambuildingsmomenten of vrijgezellenfeesten. Je moet het zien als je eigen kleine discotheek. De klanten kunnen zelf hun muziek kiezen, de lichten regelen en drankjes bestellen via een tablet. Die worden dan tot bij hen gebracht”, aldus Laurent.

Er is ook een interactief dartsspel aan de cocktailbar © Patrick De Roo 

Joyt: Noorderlaan 33, 2030 Antwerpen. Elke dag behalve maandag open

Rebecca Van Remoortere

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen