De trage weg aan Balsakker 58 tot 60 in Lille is definitief een autovrije verbinding. 

De trage weg aan Balsakker 58 tot 60 in Lille is definitief een autovrije verbinding. © Bart Van den Langenbergh

Knip in Balsakker maakt trage weg autovrij

Lille -

Het gemeentebestuur van Lille heeft van een trage weg aan Balsakker, nabij het sportcentrum, een autovrije verbinding gemaakt. Met een paaltje is doorgaand verkeer niet meer mogelijk.

De gemeente heeft eerder al overlegd met de bewoners van Balsakker om van de trage weg aan de huizen met nummers 58 en 60 een autovrije verbinding te maken. Eerder plaatste de gemeente in de weg in de buurt van de atletiekpiste en de hondenschool al een proefopstelling. De gemeenteraad van Lille besliste om definitief een knip in de weg te maken tussen Balsakker 60 en de hondenschool.

“Hierdoor is de trage weg enkel nog toegankelijk voor bewoners, hun bezoekers, aangelanden, fietsers en voetgangers”, zegt Luc De Backer (Groen), schepen van Mobiliteit in Lille. “De knip wordt gemaakt door de installatie van een wegneembaar paaltje. Op deze manier blijft de weg altijd toegankelijk voor de hulpdiensten.”

De maatregel van de gemeente is ook een onderdeel van het trage wegenplan in Lille. Het advies voor deze trage weg was om er een verkeersvrije, functionele verbinding naar het sportcentrum van te maken. (bvdl)

MEER OVER Mobiliteit Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio