© jtp, BFM

Wagen met twee lichamen gevonden in Lobroekdok bij zoekactie naar vermist koppel

Bij een zoekactie in het Lobroekdok aan de Slachthuislaan in Antwerpen is donderdagmorgen de wagen van een vermist koppel uit Deurne teruggevonden. In de auto werden ook twee lichamen aangetroffen. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er precies gebeurd is.

De familie van Eldrid Poulina (62) en haar man Cleefio Ignacio (55) sloeg dinsdag alarm omdat ze de avond voordien niet waren thuisgekomen. Cleefio had Eldrid maandagavond opgehaald in Sint-Job-in-’t-Goor. “Daar werkte ze sinds kort als schoonmaakhulp”, vertelt hun dochter Beverly (29). Wat er daarna gebeurd is, blijft voorlopig onduidelijk. Om een nog onduidelijke reden reed het koppel niet naar huis, maar wel naar de Slachthuislaan in Antwerpen-Noord.

“Aan een doe-het-zelfzaak waar mijn ouders wel eens kwamen, vond men de kapotte gsm van mijn moeder terug. Nochtans mocht mijn vader daar niet eens rijden door de lage-emissiezone, en ligt dat bedrijf helemaal niet op weg naar huis”, aldus Beverly. Het koppel, oorspronkelijk uit Curaçao, woonde al zo’n tien jaar in Deurne. “Mijn vader had werk gevonden bij Volvo en daarom verhuisden we vanuit Nederland naar België”, zegt Beverly.

De Antwerpse politie sprak woensdag dan ook al van een onrustwekkende verdwijning. Er waren verschillende aanwijzingen dat de wagen in het water was beland. Zo waren er op de kasseien naast de winkel bandensporen zichtbaar die naar het dok leidden. De politie streek dan ook donderdagochtend samen met de Cel Vermiste Personen en de Civiele Bescherming neer aan het Lobroekdok voor een grote zoekactie. De sonarboot werd te water gelaten en die kon vrij snel een voertuig aantreffen in het slijk.

 

 © BFM

“Bij de takeling kon de politie vaststellen dat het inderdaad de wagen van het koppel betrof. In het voertuig troffen de speurders ook twee lichamen aan”, vertelt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. Wellicht gaat het om het vermiste koppel, al moet dat nog officieel bevestigd worden. Het parket stelde een wetsdokter aan, ook het gerechtelijk labo kwam donderdag ter plaatse voor sporenonderzoek.

Wat er maandagavond exact gebeurd is aan het Lobroekdok blijft voorlopig nog onduidelijk. Vermoedelijk wordt er een gerechtelijk onderzoek opgestart om meer duidelijkheid te scheppen over de context en de omstandigheden. De speurders zouden er niet van uitgaan dat de wagen per ongeluk in het water is beland.

Zo’n dertig familieleden en vrienden van het koppel volgden de zoekactie de hele ochtend op de voet. Een deel van hen kwam zelfs speciaal vanuit Nederland naar Antwerpen. Zij werden door Alain Remue van de Cel Vermiste Personen op de hoogte gebracht van het slechte nieuws en zochten daarna steun bij elkaar.

Alain Remue (midden) van de Cel Vermiste Personen spreekt de familie toe. 

Alain Remue (midden) van de Cel Vermiste Personen spreekt de familie toe. © BFM

Eldrid Poulina (links) en Cleefio Ignacio (rechts). 

Eldrid Poulina (links) en Cleefio Ignacio (rechts). ©  RR

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 ©  jtp

 

 ©  jtp

 jtp

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio