©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Michael Morkov en Lasse Norman Hansen leiden na de tweede nacht in Zesdaagse van Gent

Michael Morkov en Lasse Norman Hansen staan na tweede nacht op kop van het klassement in de 80e Zesdaagse van Gent. Zij totaliseerden 147 punten. In dezelfde ronde van de Deense wereldkampioenen volgt het Belgische koppel Kenny De Ketele met Robbe Ghys. Zij sprokkelden 132 punten.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Iljo Keisse en de Brit Mark Cavendish (72 punten) moeten al twee ronden goed maken, net als Jonas Rickaert en de Zwitser Silvan Dillier en Otto Vergaerde en Jules Hesters (49 punten).

Morkov pakte meteen uit in de eerste puntenkoers van de avond. In de tweede puntenkoers was de Italiaan Michele Scartezzini oppermachtig. De ploegafvalling ging dan weer naar Morkov en Hansen. Tuur Dens zette de baanronde naar zijn hand. Twee koppels begonnen in dezelfde ronde aan de eerste ploegkoers van de avond.

Morkov en Hansen hadden de leiderspositie, met 106 punten en dus een bonusronde achter hun naam, overgenomen van De Buyst en Kluge (59 punten). De wereldkampioenen pakten samen met De Ketele en Ghys in de ploegkoers over 30 minuten andermaal stevig uit. Zij slaagden erin de concurrenten één of meerdere ronden aan te smeren. Beide koppels mochten sprinten voor de zege. In een wel heel lange spurt toonde De Ketele zich sneller dan Morkov.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op één ronde staan vier koppels. Iljo Keisse met de Brit Mark Cavendish hebben 98 punten achter hun naam en staan dichtbij een bonusronde. Jasper De Buyst met de Duitser Roger Kluge posteerden zich op de vierde plaats met 87 punten. Het Belgisch-Zwitserse duo Jonas Rickaert met Silvan Dillier telt 69 punten en het Belgisch koppel Otto Vergaerde met Jules Hesters is 6e met 66 punten.

De stand van de 80e Zesdaagse van Gent na de tweede nacht:

1. Michael Morkov/Lasse Norman Hansen (Den) 147 punten

2. Kenny De Ketele/Robbe Ghys (Bel) 132

Op 1 ronde:

3. Iljo Keisse/Mark Cavendish (Bel/GBr) 98

4. Jasper De Buyst/Roger Kluge (Bel/Dui) 87

5. Jonas Rickaert/Silvan Dillier (Bel/Zwi) 69

6. Otto Vergaerde/Jules Hesters (Bel) 66

Op 4 ronden:

7. Fabio Van Den Bossche/Vincent Hoppezak (Bel/Ned) 42

Op 6 ronden:

8. Yoeri Havik/Jan-Willem van Schip (Ned) 83

Op 8 ronden:

9. Morgan Kneisky/Matias Malmberg (Fra/Den) 35

Op 11 ronden:

10. Gerben Thijssen/Michele Scartezzini (Bel/Ita) 25

Op 12 ronden:

11. Roy Pieters/Maikel Zijlaard (Ned) 5

Op 22 ronden:

12. Tuur Dens/Marc Hester (Bel/Den) 51.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio