©  BELGA

United World Group van Saudische prins van Beerschot zoekt nieuwe investeerders

Gisterochtend beweerde de Brits-Amerikaanse sportwebsite The Athletic dat Sheffield United, de zusterclub van Beerschot, te koop zou staan. Navraag leert ons dat die bewering niet klopt. United World Group, de overkoepelende organisatie van de Saudische prins Abdullah bin Mosaad, is wel op zoek naar investeerders. Voor alle duidelijkheid: dat heeft geen invloed op de engagementen van de prins ten aanzien van Beerschot.

kofr

De gerenommeerde sport­website The Athletic pakte ­gisteren uit met het opmerkelijke bericht dat zowat elke club in de Championship, de Engelse ­tweede klasse, te koop zou staan. Ook Sheffield United kwam aan bod. Er ­werden twee redenen aan­gehaald waarom United World Sheffield liever kwijt dan rijk zou zijn. Ten eerste zou prins Abdullah bin Mosaad zichzelf ­financieel overschat hebben in de uitbouw van United World. Naast Sheffield United en Beerschot heeft de overkoepelende organisatie van de Saudische prins ook nog clubs in Frankrijk, India en de Verenigde Arabische Emiraten in de portefeuille. De andere reden: er is in ­Engeland maar plaats voor één club in Saudische handen. Na de spectaculaire Saudische overname van Premier League-club Newcastle lijkt de keuze voor de Magpies evident.

Navraag leert ons dat Sheffield United helemaal niet te koop staat. Begin deze maand kwamen alle partners van United World samen in Genève om de toekomst van de vijf clubs binnen de groep te bespreken. Daaruit is gebleken dat United World op zoek is naar extra financiële partners - dat was al enkele maanden geweten. Prins Abdullah heeft in september in een podcast met enkele fans van Sheffield United toegegeven dat de club de voorbije zomer spelers moest verkopen, maar dat hij dat liever niet aan de grote klok wilde hangen om grote transfersommen voor zijn spelers te kunnen ontvangen. Zo betaalde Arsenal bijna 30 miljoen euro voor doelman Aaron Ramsdale. De Saudische prins gaf in diezelfde podcast al toe dat United World op zoek is naar nieuwe investeerders. Investeerders dus, geen overnemers.

Die zoektocht naar nieuwe ­financiële partners heeft géén ­invloed op de engagementen van de prins ten aanzien van Beerschot. In het verleden heeft United World altijd benadrukt dat de clubs in hun portefeuille op ­termijn zelfbedruipend moeten worden. Door de coronacrisis en de degradatie van Sheffield heeft dat financiële plan weliswaar ­vertraging opgelopen.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio