De gil van de ‘Queen of the Palace’: Fallon Sherrock zet dartsfans in vuur en vlam met magistrale worp in historische zege

Fallon Sherrock blijft maar schitteren op de Grand Slam of Darts (PDC/645.000 euro), die plaatsvindt in het Engelse Wolverhampton. De 27-jarige ‘Queen of the Palace’ versloeg in haar laatste groepsmatch Gabriel Clemens met 5-3 en stootte als eerste vrouw ooit door naar de knock-outfase.

Vincent Van Genechten

Clemens had vier sets nodig om Sherrock uit het toernooi te kegelen en leek zijn schaapjes op het droge te hebben bij een 3-1 voorsprong. Maar toen ging de motor van de Britse op volle toeren draaien. Ze won vier sets op rij, pakte de overwinning én de groepswinst.

Met een worp van 170 (hoger kan niet) boekte ze haar plaats bij de laatste zestien. Geen enkele vrouw deed haar dit ooit voor. Sherrock gilde het dan ook uit van enthousiasme. “Ik weet met mijn blijdschap geen blijf”, reageerde ze na afloop. “Met die 170 erbij. Wow. Ik ben zo gelukkig!”

Fallon Sherrock veegde eerder in het toernooi nog de vloer aan met onze landgenoot Mike De Decker. Die kon geen enkele set winnen en verloor met 5-0. De Britse neemt het nu op tegen Mensur Suljovic voor een plek in de kwartfinales.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio