Kevin Janssens tijdens de signeersessie van Windkracht 10

Kevin Janssens tijdens de signeersessie van Windkracht 10 © BHUL

Blij weerzien van Kevin Janssens met Videoland-uitbater uit Stabroek: “Hier sprak hij voor het eerst over zijn acteursdroom”

Stabroek -

Kevin Janssens heeft iets met Stabroek: hij woonde er, ging er naar school en voetbalde er bij Vitesse. Maar in ‘Het Huis’ van Eric Goens op Eén kwamen vooral de onvergetelijke uren in Videoland aan bod. In die zaak ontpopte hij zich, onder de vleugels van Stabroekenaar Chris Berkvens, tot een film- en tv-ster. Berkvens mocht op bezoek gaan ‘Het Huis’. Ook schooldirecteur Pierre Bels heeft mooie herinneringen aan de topacteur.

LEES OOK: Kevin Janssens openhartig over vervreemde biologische vader in ‘Het huis’: “Ik ben in mijn wagen gestapt en keihard beginnen huilen”

“Toen ik Kevin op tv zijn acteurscarrière zag uitbouwen, kwamen telkens die mooie herinneringen boven”, aldus Chris Berkvens. “Als jonge tiener kwam hij zo goed als dagelijks bij ons in Videoland. De zaak was toen nog aan de overkant van de Dorpsstraat in de gebouwen van motor- en fietsenzaak Zwarte Arend. Als 14-jarige liet ik hem helpen: hij plaatste onder meer de filmkaartjes bij de juiste video’s.”

“Het was de periode dat hij grote fan was van Jean-Claude Van Damme. Hij las alle teksten op de filmdoosjes en zo groeide het idee om acteur te worden. Toen hij me vertelde over zijn toekomstplannen, beloofde ik Kevin dat als hij ooit een film maakte, ik in de videotheek een heel rek met zijn debuutfilm zou vullen en een signeersessie zou organiseren.” Chris Berkvens hield woord. In Videoland bouwde hij toen niet één, maar twee rekken vol met Kevins doorbraakfilm Windkracht 10.

Tijdens de signeersessie van de affiches van Windkracht 10 had Chris Berkvens nog een verrassing voor Kevin Janssens. “Ik heb toen de domeinnaam www.kevinjanssens.be voor hem vastgelegd. De website invullen moest hij zelf doen of laten doen. Maar dat is er nooit van gekomen”, aldus nog Berkvens.

Chris op bezoek bij Kevin Janssens in ‘Het Huis’. 

Chris op bezoek bij Kevin Janssens in ‘Het Huis’.  ©  vrt

François Glorieux

Belgisch componist, pianist en dirigent François Glorieux woonde ook enkele jaren in Stabroek. Chris Berkvens: “Glorieux was ook vaste klant in Videoland en leerde zo de jonge Kevin Janssens kennen. Glorieux zei me op een gegeven moment dat hij wel wat acteertalent zag in die knaap. Of hij het zou maken of niet, zou afhangen van zijn doorzettingsvermogen, meende Glorieux toen. Wel: Kevin heeft dat doorzettingsvermogen.”

Zijn basisschool volgde Kevin Janssens in het Stabroekse gemeenschapsonderwijs. Ook zijn middelbare studies begon hij daar. Toenmalig directeur Pierre Bels weet het nog goed: “Toen Janssens in het tweede beroeps zat, mocht hij in december Zwarte Piet spelen. Op een dag stapte hij bij mij binnen en vroeg wat hij moest doen om acteur te worden. Hij werd geheroriënteerd en wanneer de tijd daar was, stapte hij over naar de kunsthumaniora en later naar Studio Herman Teirlinck”, aldus nog Pierre Bels.

Janssens zit ondertussen aan een carrière met tientallen rollen op het kleine en grote scherm. Recent kwam er internationale erkenning met De Patrick van Tim Mielants, en op tv scoorde hij met een hoofdrol in de politiereeks Fair Trade. Ook zijn passages als wolf in The Masked Singer kregen veel aandacht.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio