©  SaRe

 

 ©  Jan Van der Perre

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail:  

Voetgangerstunnel vanaf morgen drie dagen afgesloten voor onderhoud aan roltrappen

Antwerpen -

Op maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 november voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit aan de roltrappen van de Sint-Annatunnel. De tunnel wordt hiervoor telkens afgesloten tussen 7.30u en 18u. Voetgangers en fietsers kunnen de Schelde oversteken met het Sint-Annaveer of via de Kennedyfietserstunnel.

Wie de Schelde over moet, mag dus hinder verwachten. Omdat er aan alle vier de roltrappen op Linkeroever gewerkt zal worden, is het niet mogelijk om een veilige doorgang te voorzien voor de tunnelgebruikers. Daarom wordt de tunnel tijdens de onderhoudswerken afgesloten.

Afgestemd op veerdienst

“De werken zijn absoluut noodzakelijk om enerzijds de veiligheid en anderzijds de bedrijfszekerheid van de roltrappen te kunnen garanderen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).

De planning van de werken werd afgestemd op de uurregeling van het Sint-Annaveer. Voetgangers en fietsers worden aangeraden om gebruik te maken van deze gratis veerdienst. Het veer vaart tussen de steiger aan het Frederik Van Eedenplein en het ponton aan het Steen. Fietsers kunnen ook omrijden via de Kennedyfietserstunnel.

Filmopnames

Volgende week zal een productiehuis filmopnames maken op de Sint-Jansvliet, het plein voor de Sint-Annatunnel op de rechteroever. Omdat de tunnel afgesloten zal zijn, zal het productiehuis van de gelegenheid gebruiken maken om ook in de tunnel enkele scènes te draaien.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio