Woning vijfmaal beschoten in Borsbeek: bewoner is verdachte van granaataanslag

Borsbeek -

Onbekenden hebben dinsdagnacht het vuur geopend op een woning in de Karel Soetelaan in Borsbeek. In de gevel zijn vijf kogelinslagen te zien. Niemand raakte gewond. De eigenaar van de woning is een van de verdachten van een granaataanslag in Deurne vorig jaar.

Het incident moet zich rond half drie hebben afgespeeld. De lokale politie Minos kreeg verschillende oproepen en stelde een perimeter in. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. “Op de grond werden zes lege kogelhulzen gevonden en in de gevel waren verschillende inslagen zichtbaar”, vertelt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Het parket vorderde een onderzoeksrechter voor de kwalificatie vernielingen en inbreuken op de wapenwet. Die stapte woensdagavond al ter plaatse af. “Niemand raakte gewond. De federale gerechtelijke politie voert het verdere onderzoek. Een link met het drugsmilieu wordt onderzocht”, aldus Aerts nog.

Granaataanslag

Volgens onze informatie woont Fidan H. (24) in de geviseerde woning. Hij is een van de twee verdachten van een granaataanslag in juni 2020. Toen ontplofte een handgranaat tegen de voordeur van een dansschool en feestzaal op de Boterlaarbaan in Deurne. Niemand raakte gewond, maar de glazen toegangsdeur zat na de explosie vol kleine inslagen.

In augustus werd overigens ook de woning van Muslim I, de medeverdachte van H., in de Lindenboomstraat in Borsbeek onder vuur genomen. I. wordt er ook van verdacht een stadsmedewerkster te hebben betaald om opzoekingen in het Rijksregister te doen. Hij zit sinds april in de gevangenis, waar hij onlangs ook nog bedreigingen zou hebben gekregen.

De aanslag was vermoedelijk het gevolg van een conflict in de internationale drugshandel. De zaak op de Boterlaarbaan is eigendom van iemand van de familie B. uit Deurne. Bij de ouderlijke woning van de familie op de Ten Eekhovelei ontplofte in de zomer van 2020 ook al een granaat. Net als bij een pand van aangetrouwde familie, in de De Gryspeerstraat. Die woning werd een dag na de granaataanslag doorzeefd met een machinegeweer. Een van de familieleden werd in 2015 veroordeeld voor drugssmokkel, een andere telg werd dan weer geliquideerd in Rotterdam.

 

 © JTP 

 

 © JTP 

 

 © JTP 

 

 © JTP 

 jtp, sare, cds

Vastgoed

Jobs in de regio