Niets lekkerder dan verse, zelf gepelde Noordzeegarnalen. 

Niets lekkerder dan verse, zelf gepelde Noordzeegarnalen. ©  Joris Herregods

Zelf garnalen pellen? Zo doe je het goed

Garnalen kan je gepeld kopen in de supermarkt, maar chef Kim Devisschere vindt dat zonde. De lekkernij overvliegen naar Marokko om ze te daar te laten pellen is namelijk niet ecologisch en ook voor de smaak is het nefast. “Doe het daarom zelf: lekkerder en gezellig.” Zo doe je het.

Van ongepelde garnalen hou je één derde over. Dus van één kilogram ongepelde garnalen zal je ongeveer 330 gram overhouden – minus de garnalen die je zelf opeet natuurlijk … Zo ga je te werk:

1. Neem de kop en de staart tussen duim en wijsvinger en trek de garnaal recht.

2. Duw het staartstuk lichtjes naar voor in een licht draaiende beweging. Het staartstuk komt los en je kunt het dan voorzichtig naar achteren trekken en verwijderen.