© BFM

Incident met verwarde man zorgt voor ontspoorde tram op Linkeroever: reizigers duwen tramstel zelf weer in de sporen

Zwijndrecht/Linkeroever -

Door een ontspoorde tram en problemen met de bovenleiding was er woensdagochtend heel wat hinder voor het tramverkeer op Linkeroever. De verkeersellende begon met een politie-interventie aan de Verbrandendijk in Zwijndrecht, waar een verwarde man voor problemen zorgde. De problemen zijn intussen opgelost, de trams volgen weer hun normale reisweg.

nelo, jtp

De lokale politie kreeg rond half vijf woensdagmorgen een oproep omdat er wat commotie was ontstaan aan de Verbrandendijk in Zwijndrecht. “Daar was een man die voor tumult zorgde. Hij stond te roepen en gooide met allerlei dingen. In het belang van hem en de omgeving hebben we de straat afgesloten voor het verkeer”, vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. De man zou mentale problemen hebben gehad. Hij werd opgepakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Ontspoorde tram

Door het incident was er geen tramverkeer naar Zwijndrecht mogelijk en moesten alle trams op de Blancefloerlaan omkeren aan de P+R Linkeroever, aan de redactie van Gazet van Antwerpen. Rond 7 uur ontspoorde daar een van de trams. “Het ging om een lichte ontsporing”, zegt Karen Van der Sype, woordvoerster van De Lijn. “Bij het achteruit rijden is het achterste gedeelte van de tram een stukje uit de sporen gewipt.”

Ook de wissel stond verkeerd waardoor de tram naar een spoor zonder bovenleiding werd geleid. De tram kwam zo zonder stroom terecht en blokkeerde het tramverkeer. Het personeel van De Lijn duwden samen met de reizigers de tram terug in de sporen, zodat de tram opnieuw stroom kon nemen.

Reizigers helpen mee de tram terug in de sporen te duwen.

Reizigers helpen mee de tram terug in de sporen te duwen. © BFM

Probleem met bovenleiding

Op datzelfde moment kampte De Lijn ook problemen met de bovenleiding waardoor halte Linkeroever een tijdlang niet bediend kon worden. Tramlijnen 3, 5, 9 en 15 werden omgeleid. Door de moeilijke verkeerssituatie in Antwerpen konden geen pendelbussen ingezet worden. Rond half negen was de bovenleiding weer in orde en konden de tramlijnen weer hun normale reisweg vervolgen.

Ontspoorde tram op Linkeroever.

Ontspoorde tram op Linkeroever. © BFM

 

 © BFM

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio