Onderneemster Seka Dobric is het gezicht van Boeken.cafe. © RR

Seka Dobric uit ‘The Sky is the Limit’ is het gezicht van nieuw boekenplatform

Kontich -

Dinsdag werd met Boeken.cafe een nieuw online boekenplatform boven de doopvont gehouden. De Willebroekse onderneemster Seka Dobric, ook bekend van het Vier-programma The Sky is the Limit is het gezicht van dit nieuwe initiatief.

Ward Bosmans

“We zijn niet alleen een online verkooppunt voor boeken, ook niet alleen een uitgever en een marketingbureau. We proberen die drie dingen in een nieuw concept te gieten. Zo krijg je een heel ander soort boekenbeleving. Wij willen eigenlijk een soort van online boekenbeurs zijn”, legt CEO Dirk Laeremans uit. “We hebben de ambitie om het grootste, snelste en beste online boekenplatform van de Lage Landen te worden.”

Passie voor literatuur

Seka Dobric twijfelde geen seconde om zich te engageren voor dit Boeken.cafe. Zij maakt onder andere een videopodcast Op De Sofa Met Seka waar ze in gesprek gaat met alle auteurs die hun boek uitgeven via Boeken.cafe. “Ik heb dit aanbod met veel plezier aangenomen”, aldus Seka. “Ik heb zelf een grote passie voor literatuur. Ik heb zelfs een masterdiploma Engelse literatuur. Ik ben van nature heel nieuwsgierig, dus ik vind het bijzonder fijn dat ik alle auteurs van Boeken.cafe beter mag leren kennen. Bovendien zijn de onderwerpen, en dus ook de auteurs, zeer divers. Dat gaat van game-experten over voetballers tot wereldreizigers.”

Eigen boek

Seka, die samen met haar man tevens zaakvoerder is van DL Home, schreef zelf ook een boek.

Seka heeft zelf een masterdiploma Engelse literatuur. © RR

In Vlucht Naar Mijn Droom vertelt ze hoe ze opgroeide in armoede in voormalig Joegoslavië, hoe ze op haar 21ste in België terecht kwam, op de catwalk haar man ontmoette, Miss Globe Belgium werd en ten slotte een succesvol bedrijf leidt. “Bij Boeken.cafe inspireren we niet alleen alle boekenliefhebbers, maar geven we tegelijkertijd onze auteurs een platform. Bovendien wil ik ook echt opkomen voor alle vrouwen. Empowerment van vrouwen is nog steeds ontzettend belangrijk vandaag en daar wil ik als gezicht van Boeken.cafe sterk op inzetten.”

Extra’s

Op het online platform Boeken.cafe kan je niet alleen alle mogelijke boeken kopen, maar vind je als boekenliefhebber ook heel wat extra’s. Zo leer je de auteurs kennen via de videopodcast van Dobric, je vindt er recensies van nieuwe boeken, er is een ‘hoekje’ per literair genre en een platform voor auteurs die graag in contact willen komen met hun lezers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER