Sloth Juice, een nieuwe synthetische cannabis is populair bij tieners. 

Sloth Juice, een nieuwe synthetische cannabis is populair bij tieners. © RR

PZ Grens waarschuwt tieners: “Opgelet voor sloth juice!”

Essen, Wuustwezel, Kalmthout -

Politiezone Grens waarschuwt nu ook voor de nieuwe synthetische cannabis ‘sloth juice’. Die is populair bij tieners. Eerder merkten scholen in Zandhoven en Malle al dat deze drug in opmars is.

“Dit is een waarschuwing voor de hele zone. Het product wordt gerookt met een vaper of e-sigaret en kan leiden tot psychoses, waanbeelden en slapeloosheid. Het is erg gevaarlijk dus”, benadrukt woordvoerder Patrick De Smet van PZ Grens.

Toxicoloog Jan Tytgat meldde eerder al het dat “een nieuwe psychoactieve stof betreft. Je kan dat zien als een soort designerdrug.” Voor meer uitleg verwijst de politiezone door naar het artikel op Gazet Van Antwerpen.

“We merken nog geen stijging van deze drugsfeiten, maar willen dit net voorkomen. Het is niet omdat we een grensgemeente zijn, dat het probleem hier groter zou zijn dan elders.”

Wel heeft de lockdown veel drugstrafiek blootgelegd aan de grens. “Bij het sluiten van de grenzen is wel duidelijk geworden dat bepaalde criminele feiten bemoeilijkt werden. De drugstrafiek voor Nederland en Frankrijk passeert hier wel, maar is meestal bestemd voor elders, niet meteen voor gebruik in onze zone.”

 (ella)

www.gva.be/cnt/dmf20211029_97002923

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio