Ann voor en na haar hypnosesessies ©  rr

“Ik had een snoepverslaving, maar verloor 28 kilo onder hypnose”: Ann geeft job op om hypnosecoach te worden

Hove -

In haar zoektocht naar de beste begeleiding om te vermageren, botste Ann Fieuw uit Hove op hypnose. Nadat ze zelf een behandeling volgde, is ze ondertussen hypnosecoach met een eigen praktijk.

Filip Spoelders

Zelf kampte Ann met een snoepverslaving geeft ze aan. “Zoals een drankverslaafde moest ik mijn snoep verstoppen om er maar niet van te eten. Ik zocht allerlei diëten om af te slanken maar niets was blijvend. Door een artikel op Facebook belandde ik bij hypnose. Ik heb het geprobeerd en was aanvankelijk ook sceptisch. Bij de derde behandeling stuurde de hypnotiseur me zelfs naar huis omdat hij mijn motivatie niet voldoende vond.”

Thuisgekomen, maakte Ann een klik en zette ze door. “Ik dacht dat het niet zou helpen want na een sessie voelde ik niets. Tijdens een hypnose val je trouwens niet in slaap of ben je niet van de wereld. Je hoort alles en kan er op ieder moment mee stoppen. Maar thuis begon ik trager te eten en ik had geen zin meer in snoep.”

Ann Fieuw. © Filip Spoelders

Het resultaat is tekenend. “In een half jaar tijd ging ik van 90 naar 62 kilogram. Ik kan weer in mijn trouwkleed.” Toch loopt het volgens Ann niet vanzelf. “Twee zaken zijn erg belangrijk. Je moet je openstellen voor hypnose, het laten gebeuren. Daarnaast moet je gemotiveerd zijn om je doel te willen bereiken. Wie niet de motivatie toont om bijvoorbeeld echt te willen stoppen met roken, zal ik niet kunnen helpen. De oplossing ligt bij de persoon zelf. Met hypnose toon ik enkel de weg.”

Voltijds

Momenteel is ze hypnosecoach in bijberoep. Op 1 januari gaat ze voltijds aan de slag met haar praktijk Hypnose in Hove. “Meer mensen begonnen me te vragen wat hypnose betekent. Ik begon raad te geven en startte een opleiding. Ik oefende met familie en vrienden met positieve resultaten. Omdat een hypnosecoach alleen maar kan verbeteren door veel te oefenen, mocht ik in een hypnosepraktijk een aantal sessies geven. Door corona viel echter alles stil.”

Ann wou niet stoppen en zette door. “Ik ben deze maand meteen volgeboekt voor de uren dat ik kan. Daarom zet ik volgende maand mijn job als notarieel medewerker na 32 jaar stop. Ik wil verder als hypnosecoach om meer mensen te helpen en om me verder bij te scholen”, zegt de gecertificeerde hypnosecoach van Hypnose in Hove.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners