Bernarda en Fons wonen nog zelfstandig in hun huis. 

Bernarda en Fons wonen nog zelfstandig in hun huis. © RR

Fons (93) en Bernarda (93) zeventig jaar getrouwd

Lint -

Fons Vandenhoeck en Bernarda Luyckx, beiden 93 jaar, uit Lint vieren hun platina huwelijk. Op woensdag 17 november zijn ze namelijk 70 jaar gehuwd.

Fons is afkomstig uit Geel, terwijl Bernarda uit Mol komt. Maar in 1955 verhuisden ze naar Lint voor het werk van Fons. Hij werkte heel zijn loopbaan bij de spoorwegen. Bernarda was naaister en zorgde als huisvrouw voor de vijf kinderen. Ondertussen is de familie uitgebreid met twaalf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Het vijfde is op komst.

Terwijl Bernarda voor naaiherstellingen zorgde, was Fons jaren actief als voorzitter van ACV Metaal en zetelde hij in de Lintse gemeente- en OCMW-raad. Hij genoot eveneens van het werk in zijn groentetuin.

Het koppel woont nog steeds gelukkig en zelfstandig samen in de Koning Albertstraat. Fons fietst iedere dag op de hometrainer. Bernarda leeft zich uit met puzzelen. Ook luisteren ze graag naar muziek van vroeger om herinneringen op te halen aan hun vele reizen met de trein of van de uitstapjes naar de familie in Mol en Geel. Echt genieten doen ze van familiefeestjes en de bezoekjes van familie, buren of vrienden. (fisp)

Vastgoed

Jobs in de regio