©  EFE

Belgische mannen openen op WK padel met vlotte zege tegen Qatar, vrouwen verliezen van Italië

De twee Belgische teams die deelnemen aan de wereldkampioenschappen padel, die maandag in Doha van start zijn gegaan en tot 20 november zullen duren, hebben wisselvallige resultaten geboekt. De mannen gingen goed van start in groep C met een 3-0 overwinning tegen gastland Qatar. De vrouwen werden met dezelfde score verslagen door Italië.

Laurens Van HeuverswijnBron: BELGA

De mannenploeg, die zesde op de wereldranking staat, begon met een overwinning in twee sets (6-2, 6-3) van Laurent Montoisy en Jérôme Peeters. Clément Geens en François Gardier volgden hun voorbeeld met een 6-2 en 6-1 overwinning. Dominique Coene en Jérémy Gala tot slot zetten de kers op de taart met een nieuwe demonstratie (6-0, 6-1). De ploeg van Juan Pablo Abarca de la Fuente moet het nog opnemen tegen Brazilië en Italië.

Tegen Italië wonnen de Belgische vrouwen geen set na de nederlagen van de duo’s Helena Wyckaert/Marie Maligo (6-0, 6-3), Dorien Cuypers/Evelyne Dom (6-2, 6-1) en An-Sophie Mestach/Astrid Dierckx (7-5, 6-3). De vrouwenploeg zal tegen Nederland en Denemarken proberen deze slechte start om te buigen.

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen plaatsen de beste twee landen in elk van de vier groepen zich voor de kwartfinales. De laatste twee landen spelen klassementswedstrijden voor de plaatsen 9 tot en met 16.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio