Vrachtwagen met vloeibare stikstof knalt tegen goederentrein in havengebied: geen gewonden

Zandvliet -

Op de Scheldelaan in de Antwerpse haven is maandagavond een ongeval gebeurd tussen een vrachtwagen en een goederentrein. Niemand raakte gewond. De politie stelde voor de zekerheid een ruime perimeter in omdat de vrachtwagen geladen is met vloeibare stikstof.

jtp

Het ongeval gebeurde rond 18.30 uur op de Scheldelaan. Bij het opdraaien van een parking bij BASF werd een vrachtwagen die vloeibare stikstof vervoert gegrepen door een aankomende goederentrein. Vermoedelijk had de chauffeur de trein niet of te laat opgemerkt. De vrachtwagen kantelde en kwam in de berm terecht.

De scheepvaartpolitie kwam ter plaatste en stelde voor alle veiligheid een ruime perimeter in. Er bleek gelukkig geen sprake van een lek, maar de lading vloeibare stikstof moet wel eerst gecontroleerd afgelaten worden vooraleer de vrachtwagen getakeld kan worden. Brandweer Zone Antwerpen en de bedrijfsbrandweer van BASF zijn ter plaatse om alles in goede banen te leiden. “Niemand raakte gewond. Er is geen gevaar voor de omgeving”, bevestigt woordvoerder Jana Verdegem van de federale politie.

Door het ongeval is de Scheldelaan in Zandvliet gedeeltelijk versperd. Verkeer naar kaaien met een hoger nummer dan 913 moeten omrijden via de noordelijk gelegen Noordlandbrug. Kaai 913 zelf is bereikbaar via het zuidelijke deel van de Scheldelaan.

 

 ©  bfm

 

 © BFM

 

 ©  bfm

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio