PVDA Hoboken lanceert bevraging bij buurtbewoners Zwaantjes: “Te veel onduidelijkheid”

PVDA Hoboken organiseert vanaf vandaag een bevraging bij de buurtbewoners van het kruispunt Zwaantjes. De werken op het project de Zwaantjes liggen al jaren stil en dat zorgt volgens de partij voor veel onduidelijkheid. “Met de bevraging willen we de buurtbewoners inspraak en duidelijkheid geven”, zegt Hobokens PVDA-districtsraadslid Tim Joye.

LEES OOK: De moeizame vlucht van project Zwaantjes: waarom is zestien verdiepingen hoge toren nog altijd niet gebouwd?

Een paar jaar geleden werd er aan het kruispunt Zwaantjes een project opgestart om er onder meer een kinderopvang, serviceflats en een sporthal op te richten. De kinderopvang en een aantal appartementen zijn er al. Maar met de plannen om een gebouw met zestien verdiepingen te plaatsen, is er nog niets gebeurd.

“Op het braakliggend stuk waar het gebouw zou komen stond begin oktober een ‘te koop’ bordje, zonder medeweten van het district of de stad”, zegt Joye. “Dat zorgde voor twijfel bij de buurtbewoners die zich afvragen of het project doorgaat of niet.” Daarom gaat de partij van deur tot deur om te bevragen wat hun verwachtingen zijn. “Bij een testbevraging bleek dat er bij de bewoners in de Krugerstraat al vraag is naar open ruimte, met de eindresultaten stappen we na de kerstvakantie naar het stadsbestuur”, aldus Joye.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio