©  AP

Mogen Mbokani en Congo het WK vergeten na blunder bij het wisselen? Benin dient klacht in

DR Congo plaatste zich zondag dankzij een 2-0 overwinning tegen Benin als groepswinnaar voor de laatste kwalificatiefase in Afrika op weg naar het WK in Qatar. Een dag later lijkt de vreugde al te moeten plaatsmaken. Bondscoach Hector Cuper blunderde immers bij het wisselen en dat is tegenstander Benin niet ontgaan.

havgBron: belga

De Argentijnse selectieheer van de Luipaarden liet weliswaar slechts vier spelers invallen - vijf wissels waren toegestaan - maar hij deed dit in vier afzonderlijke momenten. Dat is niet toegestaan. De vijf mogelijke wissels mogen in slechts drie momenten plaatsvinden, maar Cuper wisselde in minuten 63, 77, 84 en 90. Benin diende intussen al een klacht in bij Wereldvoetbalbond FIFA. Uitsluiting dreigt voor de Congolezen.

Als de drie punten naar Benin gaan in plaats van naar DR Congo, dan wordt Benin groepswinnaar en dan kunnen Dieumerci Mbokani (ex-Antwerp) en co een kruis maken over het WK. Congo kon zich in het verleden slechts één keer plaatsen voor de wereldbeker, in 1974 als toenmalig Zaïre. In de laatste kwalificatiefase in Afrika strijden de tien groepswinnaars voor vijf WK-tickets. Het is dus afwachten of DR Congo dan wel Benin aan die play-offs zal deelnemen.

LEES OOK: Dieumerci Mbokani laat DR Congo dromen van WK na fantastische week

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio