Els van den Berghen van Awardt, specialist in hoeden en handtassen, in haar atelier. 

Els van den Berghen van Awardt, specialist in hoeden en handtassen, in haar atelier. ©  Dirk Vertommen

Ontdek per fiets de vakkennis van vijf bekende Mechelse ambachtslui

Mechelen -

Vijf bekende Mechelse handelaars zetten zondag 21 november tijdens de Dag van de Ambachten hun atelier wagenwijd open. Samen met De Fietsgids stippelden ze een Ronde van de Ambachten uit, een gratis fietsroute van 15 kilometer die je van het ene atelier naar het andere brengt.

Sven Van Haezendonck

De vijf erkende ambachtslui willen graag de liefde voor hun ambacht overbrengen op andere Mechelaars. Hun Ronde van de Ambachten kun je zondag onder begeleiding doen of op eigen houtje. “De route brengt je van het ene atelier naar het andere. In een kwartier kun je ontdekken hoe wij werken”, zegt schoenmaker Geert Milis. In zijn atelier in de Hoogstraat 29 toont hij bezoekers de kwaliteit van een lederen schoen.

Bij De Rode Schaar in de Onze-Lieve-Vrouwestraat 86 zie je hoe een op maat gemaakte trouwjurk tot stand komt. De Goudvis Juweliers in de Guldenstraat 23 leren je wat ‘karaat’ echt wil zeggen. In het atelier van Awardt bij Wies&Els op de Zennegatvaart 117 in Battel ontdek je de geheimen van het vervaardigen van hoeden en handtassen.

De koffie van Kaffefabrik. 

De koffie van Kaffefabrik. ©  Dirk Vertommen

“Dat er achter onze producten ook echt een stiel zit, is voor veel mensen nog onbekend. Dat kunnen tonen aan de Mechelaars maakt me blij”, vertelt Els van den Berghen. In de Kaffefabrik van Wouter Huyghe in Guldendal 29 kom je te weten hoe het komt dat niet elke koffie hetzelfde smaakt. “De tijd nemen om vragen te beantwoorden, maakt de Dag van de Ambachten toch nog net dat beetje specialer dan een doordeweekse zaterdag”, vertelt Wouter.

De Ronde van de Ambachten kun je zondag 21 november fietsen tussen 11 en 17u. “Zo’n bijzondere fietstocht is de moeite om op je fiets te springen, toch? Iedereen is welkom”, zegt Geert Milis.

De route loodst je langs vijf ambachtslui. 

De route loodst je langs vijf ambachtslui. ©  Ronde van de Ambachten

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio